odpiąć na 0,5 godz. i dobrze jest złączyć kleme+ z - :DCytat:
Zamieszczone przez djB_M_W
Wersja do druku
odpiąć na 0,5 godz. i dobrze jest złączyć kleme+ z - :DCytat:
no to wyciągne go na noc ;)
nie zabije mnie ? ;pCytat:
Zamieszczone przez komando
nie zabije bo nie będzie miało co zabić. Akumulatora niet i silnik wyłączony :what:Cytat:
aku już w domku... Troche śniegu naleciało do bagażnika...
Jutro naładuje akumulator a w niedziele podepne i zobaczy czy są jakiekolwiek zmiany ; )
Troche duże spalanie masz jak na 2,8.
Mysle że nie powinna jechać na 1 biegu przy takiej prędkości 20 km/h??? Moja tak nie jedzie.
Faktem jest że skrzynia jest adaptacyjna i uczy sie stylu jazdy dlatego w spalaniu mogą być niezłe skrajności. Faktem jest że skrzynia inaczej zachowuje się w zime ale to pewnie wynika z tego że każdy jezdzi ostrozniej i umiarkowanie uzywa pedału gazu... tak mi sie wydaje :)
Dzisiaj sprawdziłem jak zachowuje się moja. Przy normalnej jeździe, niemal bez przyśpieszania, zmienia na 2 ok 15-17km/h (na śniegu). Przy ostrym ruszeniu przeciąga wysoko. Natomiast 4 bieg załączą mi "niechętnie" po dłuższym toczeniu się z tą samą prędkością + / - 50km/h. Także jestem niemal 100% pewny że wszystko jest w porządku, bo minimalne różnice mogą występować, ze względu na styl jazdy którego skrzynia się uczy.
Bardziej martwiło by mnie to spalanie, ale tutaj powodów może być cała masa. Jedź na diagnostykę komputerową. Niech sprawdzą czy nie ma błędów, bo prawdopodobnie przy takim spalaniu jakieś są. Z ciekawości sprawdzę później w instrukcji jakie powinno być w 2,8 ale na pewno nie jak w 4.4 :]
w instrukcji jest napisane ze na sniegu lodzie auto rusza z 2 biegu
nie nie, nie pali 20stu litrów :P
Ale spokojnie, gdybym jezdził na D troszeczke dynamiczniej to pewnie mogłoby tyle spalić...
Na tiptronicu pali mi w miescie ok 16... Na D spokojnie 18 przy takiej samej jezdzie...
sprawdzałem, na 2 przełącza sie dopiero powyzej 20kmh, moge sie toczyc 20 i nie wrzuci dwójki...
ehhh, narazie zaczne jezdzić na tiptronicu... przynajmniej zawsze wtedy ruszam z drugiego biegu :)
a przy obecnych warunkach jest to przydatne...
Wyciągnięcie aku na noc nic nie zmienilo...
To i tak dużo Ci pali.
no nie mało, ale na takie warunki jakie mamy to nie narzekam...
aha, no i mówie o spalaniu LPG ! Benzyny potrafi o 2 litry mniej spalić... Czyli chyba ok >? ;)