U mnie da radę i moim zdaniem tak powinno być.Cytat:
Zamieszczone przez ginspirations
Wersja do druku
U mnie da radę i moim zdaniem tak powinno być.Cytat:
Właśnie tak powinno być, ale bardzo częstą praktyką grzebaczy, którzy próbują utrudnić kradzież auta, jest odłączenie wkładki zamka od zamka... a wtedy nie da się otworzyć kluczem drzwi.
Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
W takim razie Belg ( grrrr ) to zrobił ... bo ja przy rozładowanym aku do 0 nie mogłem otworzyć drzwi kluczykiem :/
W Twoim przypadku! drugi aku do bagażnika na otwarcie drzwi, otwarcie maski i podłączenie drugiego auta na + i mase na silniku
pozdro
Na 100% powinno być tak, że nie ważne czym zamkniesz auto, z kluczyka zawsze da się go otworzyć. Jeśli jest inaczej, coś zapewne było grzebane
Pytałem się znajomego który otwiera zamki w Toruniu. Powiedział że wszystkie E38 przy padniętym aku uniemożliwiają otwarcie zamka z kluczyka. Ponoć jest to utrudnienie celowo montowane przez fabrykę. Gość ma kilkanaście lat praktyki więc raczej wie co mówi. No chyba że okaże się że wszystkie E38 które do tej pory otwierał miały "coś grzebane". \Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
Tak czy inaczej temat należało by zakończyć bo problem został pomyślnie rozwiązany.
No właśnie.
Bateria dobra - otworzymy z klucza drzwi
Bateria padnięta a zamknięte z pilota (zaryglowane) drzwi nie otworzymy - tylko bagażnik. A tam juz akku siedzi :)
Sprawdziliśmy u kumpla jak zachowa się zamek po odłączeniu akumulatora.Cytat:
Po zamknięciu z pilota i odpięciu akumulatora, bez problemu dało się otworzyć drzwi kierowcy i bagażnik.
Auto to 730d z 2001 roku.
Zgadzam sie w 100%. U mnie tez nie ważne czym zamkniesz, z kluczyka zawsze otworzysz.Cytat:
Zamieszczone przez Jey
to opowiem jeszcze jedną ciekawostkę a'propos otwierania drzwi z kluczyka, kiedy kupowałem nowego (w salonie) Citroena C5, to zaproponowano mi (właśnie w ramach ochrony przed kradzieżą) odłączenie wkładki od zamka, ale że w tym aucie jest jest tylko jeden zamek w drzwiach (bagażnik ma zamek elektryczny) to się na to nie zgodziłem, zresztą uratowało mi to dupę przed świętami. Auto stoi w garażu i czeka na nowego właściciela, a że stoi już od ponad miesiąca (jest mocno zapakowane elektroniką) to wyssało cały prąd z akumulatora, no i jak chciałem pojechać wymienić laczki na zimowe to było głuche jak pień, gdybym zamek miał rozłączony to kaplica i tylko wołanie fachowca od otwierania drzwi by pomogło, a tak wsadziłem klucz otworzyłem auto, podłączyłem ładowarkę i po 2-3 minutach mogłem wyłączyć wyjący alarm... ;D
Hmm czytając ten temat zastanawiam się ,czy przypadkiem za słabo nie przekręcasz kluczyka :P sam się na tym złapałem,a mianowicie włożyłem kluczyk do zamka drzwi przekręcam w lewo w pozycję '' \ '' i nic się nie dzieje-machałem tym kluczykiem tak chyba z 5 minut ,nawet rygielki nie poszły,a aku miałem wyciągnięty ,do tego dochodzi przekręcony zamek w bagażniku -pomyślałem ,że już jestem w du... ;D
W pozycji '' \ ''otworzysz drzwi jeżeli jest prąd -nie wiedziałem ,że kluczyk stawia w tym miejscu lekki opór, za którymś razem troszkę mocniej przekręciłem kluczyk w lewo w pozycję'' _ '' no i rzecz jasna byłem już w środku -sam z siebie zacząłem się śmiać ;D
Więc może i ty kolego popełniłeś tą samą gafę ;)
Pozdrawiam serdecznie :papa: