Nawiązując do podgrzewanych spryskiwaczy ...
Czy podgrzewane wycieraczki były tylko w 750 ? Nie zdążyłem tego sprawdzić u siebie jak był ten niby "śnieg"
Wersja do druku
Nawiązując do podgrzewanych spryskiwaczy ...
Czy podgrzewane wycieraczki były tylko w 750 ? Nie zdążyłem tego sprawdzić u siebie jak był ten niby "śnieg"
A jak to jest z podgrzewanymi szybami przednimi? Podgrzewanie też się automatycznie włącza, czy razem z podgrzewaniem tylnej?
djB_M_W, mam ten sam problem lewa nie grzeje prawa grzeje zrobiłem już praktycznie wszystko elektrozawory działają wydmuchałem cały układ wyczyściłem go zalałem nowym płynem jeż ok klapy ok nowe filtry i ciągle nic nagrzewnica drożna podłacze sie pod twój temat powiecie mi co to jest http://img695.imageshack.us/img695/4118/17893235.jpg
Co znaczy podgrzewane wycieraczki?Cytat:
Zamieszczone przez sennapowieka
Pogrzewanie przedniej szyby a dokładniej pasa pod wycieraczkami włącza się automatycznie poniżej pewnej temeratury. Tak samo jak grzane lusterka.Cytat:
Zamieszczone przez lukasz740
Nigdy nie zwróciłem uwagi aby spryskiwacze grzały się na tyle aby rozpuścić śnieg w okół nich... Według mnie podgrzewa się to lekko aby nie zamarzł płyn który ma styczność z powietrzem. Jak by grzały tak mocno, że śnieg się topi w okół to dla mnie grzałby się za mocno. Zimowy płyn do spryskiwaczy zawiera alkohol i jest łatwo palny więc nie ma mowy o przesadnych temperaturach! Gdybyście np. zalali letnim płynem to grzanie nic nie da jest za słabe, w celu ich udrożnienia należy je polać ciepła wodą z czajnika i włączyć spryskiwacz w nadziei, że przepchnie :)
Podpal plyn do spryskow :hah:
Łukasz podłączenie sprysków masz z prawej strony. Żeby się do nich dobrać najlepiej zdjąć wyciszenie maski (można też wyjąć kołki na dole i podejżeć ale mniej wygodnie). Oczywiście nie robimy tego na mrozie bo stracisz kołki :) Podjedź do mnie Ty VIPie z Kubą to Ci pokaże :D (p.s. mam nadzieje, że czujesz się dobrze już). Co do sprysków i ich grzania to faktycznie sieg lekko topniał w ich okolicach. Lekko a nie zupełnie.
Co do braku grzania z lewej strony uważam, że zacięła się klapa (klimatronik dwustrefowy) w nagrzewnicy i cały czas jest otwarta tak jak jest ustawiona latem. Wydaje mi się to jedynym problemem. Nie szukałbym w ukadzie. Obstawiam sterowanie klapami nadmuchu.