Podłącz czytnik bezpośrednio do niebieskiej wtyczki od tunera tv i powiedz co się dzieje. Możliwe, że masz uszkodzony tuner tv.
Pozdrawiam
Wersja do druku
Podłącz czytnik bezpośrednio do niebieskiej wtyczki od tunera tv i powiedz co się dzieje. Możliwe, że masz uszkodzony tuner tv.
Pozdrawiam
...jak kolega wyzej napisal, wyciagnij czytnik i wyciagnij obie wtyczki oraz antene gps, nastepnie z tunera TV nizej pod czytnikiem (duza srebrna skrzynka) wyciagnij niebieska wtyczke i podlacz ja w niebieskie gniazdo w czytniku. Sprawdz na monitorze co pokazuje.
Moje pytanie: miales tak od zawsze czy tez tak juz bylo. Bo jesli bylo, to cos mi sie wydaje, ze jesli dolozyles/miales monitor 16:9 a nie robiles nic z TV tunerem, to moze sie okazac, ze masz tuner TV dla monitora 4:3.
Jesli masz mk3, chcesz wgrac oprogramowanie do nawigacji (czego sercem jest czytnik mk3), to tylko poprzez wlasny czytnik.
Jesli bedzie ok po ominieciu TV tunera, to wiadomo co jest grane. Jesli nie, mozna sprobowac innym czytnikiem. Wszystko zalezy od wyniku testu. Ogolnie jesli czytnik juz warczy, drapie, to trzeba go najpierw wewnatrz oblookac. Daj znaka na PW, bede przejazdem w weekend przez Wrocka w nocy, moze cos da sie zrobic. Ale przeprowadz najpierw test ominiecia TV tunera.
Korzystając z tematu - gdzie jest główny komponent nawigacji (i co za tym idzie firmware) w mk1? Bo na pewno nie w czytniku...Cytat:
Zamieszczone przez SEBEK
...glowa jest wlasnie czytnik MK1, tyle, ze w Mk1 graty sa jeszcze osobno poza czytnikiem (np. gps modul - nie mylic z antena). Pozniejsze modele sa juz kompaktowe.
Ale gdzie jest firmware? Wgralem u siebie soft z PL menu, wymienilem czytnik i nadal mam PL menu a w aucie do którego włożyłem mój nadal było menu po angielsku w starszej wersji.
w module, pl w mk1 i 4:3 ? :D też chce :viva: :689:
znowu się wymęczyłem godzine czasu na wyciąganiu tego czytnika, i sie nie udało! Juz mnie to wkurza nie wiem co tam jest spieprzone czy pokrzywione że nie moge tego wyciągnąć próbowałem różnymi drutami itp i nic! wychodzi jakiś centymetr i dalej nie idzie, jutro pojade do sklepu car audio i niech mi to wyciągną jakoś bo szlak mnie trafi :?
musisz powoli wyciagac druty z dziur które wlozyłes dopiero wtedy wyjdzie ;) też na poczatku miałem z tym problem