Ja też mam automat i to steptronic... być może był komfort star tylko po prostu nie działa. Prawdopodobnie jutro, lub w środę będę widział się z Sylwkiem, być może on coś zaradzi, ewentualnie znajdzie usterkę.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Wersja do druku
Ja też mam automat i to steptronic... być może był komfort star tylko po prostu nie działa. Prawdopodobnie jutro, lub w środę będę widział się z Sylwkiem, być może on coś zaradzi, ewentualnie znajdzie usterkę.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
robiles wydruk z VINu? Skoro to indyvidual to moze ktos zazyczyl sobie taka opcje zeby nie bylo komfortstartu? U mnie nie ma tego na liscie a jest...
Robiłem kupując auto, a raczej ASO podczas sprawdzania stanu technicznego mi wydrukowało. Z tym że nie pamiętam już co tam było, a makulatura znalazła szybko swoje miejsce w śmietniku.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Nie sądzę. Zwykle individual jest dosyć ubogi, a mój wręcz przeciwnie. Jedyne czego mnie brakuje to skór, ale poza tym jest cała masa dodatkowych bajerów które rzadko spotykamy w bogatszych wersjach. Poza tym skoro w automatach przy 4.4 montowali standardowo to powinien mimo wszystko być.... Ehh :/Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Jak można wyrzucać takie dokumenty? :? no nie ważne... skoro nie chciał skór mogł nie chcieć komfortstartu. Daj znać jak to sprawdzisz...
"Dokumenty"? To raptem kilka wydrukowanych kartek. Jak będę potrzebował to podjadę jeszcze raz i wydrukuje ponownie. Ale trzymać śmieci? ... bez sensu. Jednak wracając do tematu, rozmawiałem z kilkoma osobami i wszyscy mówią że 4.4 ma w standardzie komfort start, także nie sądzę by "na życzenie" go nie zakładali. Tym bardziej że wątpię aby ktoś oszczędzał na komfort starcie zakładając czujnik deszczu, czy dając 8 poduszek, albo biorąc navi. Mój individual to raczej nie jest "oszczędna" wersja, tylko typowo robiona pod zamówienie.Cytat:
Zamieszczone przez RockR
Niestety nie doszedłem jeszcze do rozwiązania problemu. Spróbuję po niedzieli coś ruszyć temat. Miałem spotkać się z Sylwkiem ale niestety jak do niego się wybierałem to żona zadzwoniła że mały ma 40 stopni gorączki także nie wiele myśląc zjechałem szybko do domu i migiem do lekarza. Na szczęście to tylko trzydniówka... ale strachu się trochę najadłem.
Na pewno dam znać jak rozwiążę/my problem. ;)
ginspirations, czekam na znak - sygnał... ;)
Witam czy idzie w jakiś sosób dołożyć bądź zakodować taki komfort start do Diesla 3.0 D z 2001 r np po przez inpę ?
W dieslach z tego co sie orientuję nie było komfortstartu. Zakodować też nie ma możliwości bo nie na zakodowaniu tylko to polega. A jeśli chodzi o autora wątku skoro indywidual to zrobiolny pod klienta, a ten może zaznaczył, że komfort ma być wyłączony. To z kolei może oznaczać, że może u Ciebie tylko trzeba go aktywować i po kłopocie. NCS i trzeba spróbować poszukać. Jak Sylwek nie ruszy tematu to chyba już nikt nic nie wskóra.
Z tego co ja wiem różnica jest przede wszystkim w rozruszniku. W dieselach nie było montowanych rozruszników z komfortstartem i żaden diesel w E38 nie ma tej funkcji - przynajmniej takich informacji udzielono mi w ASO jakiś czas temu...
Dzięki za Odpowiedzi. Mam jeszcze jedno pytanie czy jeśli gdzieś bym dostał taki rozrusznik z comfortem dało by się go zaadoptować do diesla ??