mi się 2 dni temu przestały świecić (wchodzę do auta i nie palą się) nie wiem dlaczego tak się mogło stać. Wątpię aby nagle się przepaliły obydwie na raz. :/
Wersja do druku
mi się 2 dni temu przestały świecić (wchodzę do auta i nie palą się) nie wiem dlaczego tak się mogło stać. Wątpię aby nagle się przepaliły obydwie na raz. :/
przepały się w momencie gaszenia samochodu , zacznij od regulatora jak mówiłem albo jest zwalony albo kończą się szczotki
u mnie było tak ,ze było podświetlenie odpalam furkę ponownie i niestety już nie ma. nie wiem czym było to spowodowane, ale bardzo mnie to drażni i nie wiem od czego zacząć też od regulatora?? nic mi nie przygasa itp. :/
jak pisałem zacznij od regulatora ładowania , sieje przepięcia i dlatego palą się tobie żarówki ,zrób tym porządek zanim np. przepali cie się jakiś moduł lub komputer od silnika itp palące się żarówki to ostrzeżenie
gdzie się znajduje regulator ładowania oraz czy należy go wymienić na nowy czy co z nim zrobić szczerze mówiąc leżę z elektryki samochodowej
w alternatorze.
widzę że problem dość znany , u mnie jest to samo , a mianowicie podświetlania zegarów brak dodam tylko że raz na jakiś czas się zapali (rzadko bo rzadko ale jednak ) i jak auto zgaszę i zapale od nowa to już nie świeci . Zegary wyciągałem , żarówki całe , bezpieczniki ok i nadal nie wiem w czym tkwi problem
u mnie jak się okazało 2 żaróweczki były padnięte. a problem polegał na tym ,że brak styku się zrobił za zegarami. (wtyczka była luźna)