OK, a moglbys mi dokladnie powiedziec gdzie go szukac, bo nawet nie wiem jak wyglada, nigdy nie mialem z tym doczynieniaCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Wersja do druku
OK, a moglbys mi dokladnie powiedziec gdzie go szukac, bo nawet nie wiem jak wyglada, nigdy nie mialem z tym doczynieniaCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Zajrzyj za tylne koło (nie musisz go ściągać) - będziesz widział czy jest tam sam amortyzator czy też idzie tamtędy jakiś przewód hydrauliczny w kształcie litery U
wiem ze cos do amorka wchodzi ale nie wiem czy to nie poprostu element od S EDC
Z tego co widze na zdjęciach np na tej aukcji
http://allegro.pl/item798106699_bmw_...dc_i_nivo.html
kable od EDC wchodzą od góry także raczej byś ich nie widział za kołem.
Nie jestem pewien teraz ale zdaje mi sie ze te amory wygladaly calkiem podobnie, chyba nawet ten przewod hydrauliczny tez jest...
O co chodzi wogole z NIVO?
Po pierwsze to 750iL miało w standardzie NIVO. Każdy Long miał to w standardzie. Jeżeli nie ma to ktoś musiał grzebać i wywalić.
Kolego Hyro Nivo służy do tego żeby Twoja 750 nigdy nie wyglądała tak jak jakiś polonez jak 2 grubasy wejdą :D Krótko mówiąc amortyzatory z NIVO mają trzymać auto cały czas w poziomie, mimo ciężaru na tylną oś auto nie opada :)
Co do wysokiego stania to moja 750iL też tak ma. Myślę że jest to związane z S-EDC ale głowy nie dam. Od siebie dodam że lepiej nie obniżaj Loga. Jest duże prawdopodobieństwo zarycia spodem auta na jakimś podjeździe. A poza tym przecież ładnie to wygląda jak tak stoi :D
Dziękuję za odpowiedź i wytłumaczenie.
Z tym obniżaniem dlatego pytałem o oryginały BMW bo przecież chyba by nie sprzedawali w ASO czegoś do tego modelu co by miało nie pasować albo wyrządzić szkody...
Jakoś wolę gdy stoi przodem do dołu jak przystało na BMW... ;)Cytat:
Zamieszczone przez Supermen