Mi tez cieknie, przejadê siê kawa³ek zostawiê auto przychodzê za 2 godziny np, a tam ka³u¿a ... i nie mam pojêcia z w którym miejscu gdzie¶ z przodu na pewno pod ch³odnic± cieknie i tylko jak auto stoi. Na tydzieñ muszê dolaæ ok 0,5l
Wersja do druku
Mi tez cieknie, przejadê siê kawa³ek zostawiê auto przychodzê za 2 godziny np, a tam ka³u¿a ... i nie mam pojêcia z w którym miejscu gdzie¶ z przodu na pewno pod ch³odnic± cieknie i tylko jak auto stoi. Na tydzieñ muszê dolaæ ok 0,5l
no u mnie z ty³u ale jutro bede wiedzia³ zdejme kolektor i powinno byæ widaæ co i gdzie
pod kolektorem ssacym sa takie dwie rury co lacza przod silnika z tylem-tam lubi cieknac....jesli jest ok, to kopiemy dalej-skrobiemy gume, wytlumienie-gabke-co jest miedzy glowicami, az dokopiemy sie do dekla wodnego-tam jest taka uszczelka co ciekla u mnie...Cytat:
Zamieszczone przez paoloz
jesli tam jest ok a cieknie gdzies z tylu, to wyjmujemy skrzynie biegow, pod kolem zamachowym jest nastepny dekiel co zaslania kanaly wodne....
Ale¿ po co siêgaæ tak g³êboko?
Wystarczy porywa silnika z uszczelniaczem i te¿ dobrze ubywa.
dobra wyciek zlokalizowany
dziurka jak by kto¶ szpilk± przebi³ ,opaska przetar³a przewód gumowy http://www.realoem.com/bmw/showparts...21&hg=64&fg=18
numer 7
ale nie obesz³o sie bez zmiany dekla odmy :)
zlokalizowane pocenie olejowe (pêkniety dekiel odmy)
mam nadzieje ¿e ju¿ nigdy tam nie bede musia³ zagl±daæ :hah:
No i gra!Cytat:
Zagl±daæ bêdziesz ale za jakie¶ 200 tys km jak odma padnie :hah:Cytat:
koledzy czy w M62tub35 jest tylko jedna pompka elektryczna w uk³adzie ch³odzenia ta wraz zaworami ogrzewania czy jest jeszcze jaka¶ od obiegu? Bo na foto wiadaæ dwie pompki. Jako¶ nie zakuma³em czy s± dwie czy na foto to jest jedna i ta sama?
Pompka wspomagaj±ca jest jedna - w³a¶nie ta obok zaworów poza ni± oczywi¶cie g³ówna pompa pêdzona paskiem :)
Jest druga (dzia³aj±ca na postoju) do przycisku REST lub MAX. W inpie powinno wyj¶æ czy jest sprawna. Przewa¿nie s± niesprawne bo nieu¿ywane, a nowa kosztuje niewiele mniej ni¿ ca³e elektrozawory.
A powiedz proszê, gdzie jest ta druga pompka?Cytat:
Zamieszczone przez WojtekE_32
Bo chyba nie chodzi o t± co jest pod zaworami? Ona chodzi juz po w³±czeniu zap³onu :)