Na pewno nie zaszkodzi :)Cytat:
Zamieszczone przez jasko1969
Wersja do druku
Na pewno nie zaszkodzi :)Cytat:
Ja też wolę dmuchać na zimne i zalać filtr jak później się wkurzyć i rozbierać wszystko od nowa.Cytat:
Zapobiegawczo filtr się zalewa. Słyszałem to od starych mechaników którzy mi kazali go zalać i nie ryzykować. Młodzi może mają bardziej teoretyczne podejście ;]
Instalacja TIS trwa jakieś 2 minuty i jest w nim wszystko napisane. A Wy przez dobe wpadliście na kilka pomysłów wymiany filtra łącznie z tym, że jest on pod samochodem....
ps po co "myśleć" o boshu skoro wszelkie oryginalne filtry do e38 kosztują zwykle tyle samo co zamienniki a nawet są tańsze (np filtry powietrza)
On chyba jest nad środkowym tłumikiem i auto musi być podniesione przodem o 90 stopni aby go wymienic :DCytat:
Zamieszczone przez mavic
Mann'a chyba ok 100zł kosztuje jak dobrze pamietam - a śmialem sie z kumpla bo jakiejś dziwnej firmy do Peugeota 206 kupił za 181 :DCytat:
Zamieszczone przez mavic
Dziękuje za odpowiedzi kupiłem filtr Boscha koszt 90zł. jeszcze tylko przy tankowaniu będę musiał odlać trochę ON i zabieram się za wymianę. Czytałem że przy wymianie filtra paliwa w dieslach trzeba uważać żeby nie zapowietrzyć układu i tego się obawiałem.
Jeszcze raz dzięki za rady. :]
Do takich rzeczy to trzeba mieć talent ;DCytat:
Zamieszczone przez solarius
Zalej filtr, odkręć stary i wkręć nowy, zrobisz to sprawnie i będzie ok.
Po zabiegu przekręć tylko z 2 razy zapłon (bez odpalania!!!) aby pompka paliwa przepchnęła paliwo do samego końca (jednorazowo działa ok 10-15 sek wyraźnie słychać kiedy działa i kiedy kończy zabawę :) ) i później odpal nie powinno być żadnych scen.