0,7 kuca jak będzie czysta , brudna będzie tak samo jak brudny zwykły filtr , a koszt czyszczenia (specjalne specyfiki) oraz jakość filtrowania pozostawia wiele do życzenia a takie filtry to zabójcy przepływek
Wersja do druku
0,7 kuca jak będzie czysta , brudna będzie tak samo jak brudny zwykły filtr , a koszt czyszczenia (specjalne specyfiki) oraz jakość filtrowania pozostawia wiele do życzenia a takie filtry to zabójcy przepływek
Tak naprawę, to najważniejsze jest aby powietrze w dolocie było jak najzimniejsze (dotyczy to również paliwa). Dlatego w sporcie stosuje się dodatkowe przepływowe chłodnice paliwa, ponieważ im jest zimniejsze tym proporcjonalnie jest większa jego gęstość w litrze ("czyli zawartość cukru w cukrze"), z powietrzem jest podobnie. Na koniec dodam, że jaki by nie był filtr to tak jak ktoś napisał "efekt dźwiękowy" nic więcej. W połączeniu z całym zestawem filtr i jak najzimniejsze paliwo i powietrze, to może coś się zyska, tylko pytanie czy przy 326 kucach (u mnie) coś ktoś poczuje :?????
To się zgadza,dlatego stożek winien być poza zasięgiem powietrza ze środka komory silnika, hmmm! zazdroszczę tylko tych 326 "kuni" co u kolegi ciągną,zdało by się i u mnie tyle,następny silnik będzie 4,4 l.
I ile potrafią siana wstrząchnąć :DDDDDCytat:
Zamieszczone przez jerzyw
He , he ,dobre,jak się ma karetę i Araby ją ciągną to trza "lać" panie ...pzdr. :hah:
ale kolega ma stare koniki dlatego muszą dużo zjeść , polecam nowsze koniki mniej jedzą :) (5,4 vs 4,4) co prawda te starsze ładniej gadają :)
Jest tylko małe ale, człowiek szuka i później kupuje co sprzedają (to nie salon) dlatego jest 5.4 i kilka gadżetów też jeszcze by się przydało w opcji. Tą co znalazłem ma (stety lub jak kto woli niestety)5.4 ale jeżeli by była w 4.0 lub 4.4 to też bym ja kupił. A tak na koniec to jak te 'Araby' hasają i to jest rekompensata tego ile 'żrą' :DDDDDCytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
znam temat szukałem 728 bo chciałem coś wolnego , a chodziło mi że v12 pali więcej bo to starszy technologicznie silnik
Troche piszemy o niczym ,ale Nikos to tak właśnie jest,ja szukałem 4,4 L ,a kupiłem 3,5 L -NO I TEN NIEDOSYT-pozostał,trochę żal,że mniej kucyków,następnym razem będzie większy motor...-he , he... :? .....
no zgadza się dlatego musiałem trochę podciągnąć serie