-
Moja jest ze stycznia 99, pytałem ojca ma ten sam rocznik co twój 735 i u niego komp jest po przeciwnej stronie niż u mnie.
O co chodzi z tymi wartościami pracy silnika? Może ktoś komu silnik pracuje równo, mógłby pokazać zamieścić krótki filmik jako wzór.
-
Tak jak napisałem przyczyn może być wiele od niesprawnych elementów typu cewki, świece, coś może być z wtryskami ( ale jak powiedział mój elektronik to raczej odpada ), po zjechany silnik, słabą kompresję itp.
Co do komputera to nie sprzęt a człowiek który go obsługuje jest najważniejszy, to on musi postawić diagnozę, komputer tylko mu w tym pomaga ( tak samo jak lekarz ).
-
hehehe tak zgadza sie, dobrze powiedziane komp to nie wszystko. Byłem u 3 specjalistów w uk, zaczynając od ASO w Bedford, poprzez specjalistów bmw(mieli certyfikaty bmw i bmw uznawało ich naprawy w okresie gwarancyjnym) dopiero w Polsce dowiedziałem się co jest prawdopodobną(wszyscy inni spece byli na 100% pewni) przyczyną niewłaściwej pracy. Teraz czekam, aż kable do mnie dojdą i sie okaże:-D
-
moze sprawdz odme i silniczek krokowy, jakby nie patrzał tez maja wpływ na kultutre pracy silnika.Ja po przeczyszczeniu ,,krokowca" zauwazyłem poprawe jego pracy....
-
I tu przyszedł mi pomysł na ciekawy temat... zajrzyjcie zaraz do "mechanika"
-
RockR, pojechałeś do dobrego mechaniora... on się łatwo nie poddaje także... na bmw zna sie bardzo dobrze, zwłaszcza V m60 i m62. Jesli mi powiedział o Twojej minie (silniku) tzn ma zagwozdkę, którą trzeba rowiązać.
-
A jednak, pojeździłem trochę i wylazł błąd czujnika położenia walka rozrządu :/ Rozciągnięty łańcuch?? nie mam skąd załatwic czujnika na podmiankę bede musial kupic... może komuś zalega? :D
-
czujnik wałka odpada bo nie miał by pełnej mocy a mówisz że trzyma serie
-
kurrr... To gdzie ja mam z tym jechac??
-
jedz do serwisu aso.
Po porstu jedz do tego mechaniora u któego byłeś... masz zagadkę w tym silniku i tyle... trzeba cierpliwości twojej i mechanika ;)