Ja pierwsze slysze o zestawie FatBox :651:
Wersja do druku
Ja pierwsze slysze o zestawie FatBox :651:
Szukałbym z lepszym okiem!
Ja też kupiłem kit-owca z 18-55 vr - trochę żałuję! Większa "rozwartość" większe możliwości.
Podejrzewam że Twój zakup będzie na lata, obiektyw 18-55 vr jest niepraktyczny!
Nie ma ani dobrej panoramki ani dobrego zbliżenia ...
słabe światło to 1, a 2 że jego cena jest wysoka- dużym + jest wbudowana stabilizacja, która naprawdę pomaga!
Ja rozważałym zakup samego body + zdecydowanie się na szkiełko oddzielnie !
Sebkowe "oczko" jest już lepszym rozwiązaniem - 18-105 vr, a najlepszym ( oczywiście nie pisze o świetle 2.8 bo to zabójstwo cenowe) to 18- 200 vr
Też stawałem przed takim zakupem, więc piszę jak to wyglądało u mnie- nie żebym się mądrzył, bo pewnie nie jeden z Was wie więcej odemnie ! pozdro
...objektyw Tele juz jest tez zaplanowany
Witam, ja focę amatorsko Alfą 350. Fakt teraz już to wiem że jest troszkę za mała na moje łapki ale cena czyni cuda - tak myślałem jak kupowałem. Wtedy zastanawiałem sie jeszcze nad Canonem 450. Ogólnie to nie zawiodłem się na soniaczu. odchylany ekran bardzo się przydaje nawet przy foceniu auta z żabiej perspektywy. Jeśli chodzi o szkła to pierwsze co zrobiłem to sprzedałem standart i zainwestowałem w Tamrona 24-70 F2.8. Co do nagrywania filmów to od tego mam kamerę i przyznam że nie brakuje mi tej funkcji w puszce. I jeszcze jedno, Jak kupuje się lustro to już z nastawieniem że foci się na pełnym manualu.
Pozdrawiam.