czyli np. Jak ktoś buchnie mi furę to dodatkowo musze się stresować czy nie dostanę punktów karnych ?
Ja Pierxxlę... Ostatnio naprawdę poważnie myślę by wyjxxać za granicę...
Ostatnio z Holandii wpadł do mnie dobry znajomy, który mieszkał 15 lat w PL.
W Holandii jest jak by kimś w rodzaju radcy prawnego (jak np. Polak czy jakiś Arab przyjedzie do NL to ten mu pomaga zdobyć jakiś tam sofi number, pomoc finansową od państwa, zameldowanie itd) To jak mi opowiadał jak tam jest to poprostu aż się krew przelewa jak się widzi co w PL się dzieje. Tam płacisz jakieś 100 euro miesięcznie i masz 90% leków za friko, pomoc lekarską, szpital (w szpitalu masz 15 dań do wyboru na obiad) W polsce płacisz dużo więcej na zus i masz wielki xxx. Jego córka za 8euro miesięcznie chodzi do przedszkola i nie martwi się o książki i o inne pierdoły. Dodatkowo dostaje kupe pieniędzy na dziecko (np. Państwo płaci 1000euro na niańkę miesięcznie a niańkę ty sobie znajdujesz (możesz np. kogoś z rodziny dać i tysiaka masz w kieszeni) Jedzenie i paliwo jest tańsze niż w Polsce a zarobki średnio 4x większe. W NL student dostaje 500euro na własne potrzeby-Tu w Polsce se mogę pomarzyć by mi coś dali. Tam Państwo o Ciebie dba a tu jedynie patrzy jak wyruchać Cię skutecznie, a jak zruchają Cię do utraty sił to jeszcze skasują Twoją rodzinę za pogrzeb.
Jakiś czas temu dostałem ostrzeżenie od któregoś moda za obraże panów rządzących w naszym kraju, pozdrawiam go w tym momencie ;)