-
Mój gazownik mówił mi też właśnie o tym samym. Po zgaszeniu silnika przekaźnik resetuje ustawienia i auto odpala na ustawieniach fabrycznych. Mam mieszane uczucia co do tego przekaźnika... Jednak jak dowiem się czegoś więcej to może się skusze. Jest to jakieś wyjście. Wtedy zero problemów z odpalaniem. Tak na prawdę to te przystosowywanie komputera do ustawień poprzez jazdę na benzynie ma minus. Załóżmy, że jeździmy przez tydzień na benzynie aby komputer zapamiętał ustawienia benzyny. Później jedziemy w trasę na gazie, wracamy, rano odpalamy i znów jest problem bo komputer zapamiętał, że ostatnie 300-1000km zrobiliśmy na gazie i dupa. Tak właśnie jest u mnie... Ma ktoś jeszcze zamontowany taki przekaźnik u siebie? Może coś więcej w tym temacie?
-
Problemów nie ma jak instalacja gazowa jest dobrze dobrana, prawidłowo założona i dobrze ustawiona
Powiedzcie mi dlaczego ja nie mam takich problemów - a też jeżdżę cały czas na gazie - silnik odpala bez problemów, obroty trzyma stabilnie i nie ma żadnych problemów...
-
napewno masz rację że jak jest wszystko super zrobione i ustawione to jest ok ,ale biorąc pod uwagę że za kazdym razem gdy tankuje to auto jezdzi inaczej znaczy chodzi mi o jakść gazu to takie rozwiazanie jest jakimś wyjściem i nie mam nerwa że telepie i i jest jak jest odpala przełącza na gaz i jest ok, jestem pełen podziwu że udalo sie ustawić wszystko tak idealnie żadko to mozna spotkać (zazdroszczę}
-
Udało się, bo musiałem po gazownikach wszystko poprawiać - bo wcześniej też mapę benzyny mi rozwalało , szarpało , palił ile sam chciał ...
Odkąd się sam za to wziąłem to jest bezproblemowo !
-
ja też mam w planach, ale brak czasu itd ale kiedyś się wezmę