Wielkie dzieki sz4l0ny za pomoc
ps. Postaram się dzis zrobić zdjecie końca wałka
Wersja do druku
Wielkie dzieki sz4l0ny za pomoc
ps. Postaram się dzis zrobić zdjecie końca wałka
Cytat:
Zamieszczone przez micky1987
zplanowanie głowicy ,dotarcie gniazd zaworowych,wymiana uszczelniaczy,nie musisz tego robić :) decyzja należy do ciebie :) jak chcesz tanio to nie ściągaj głowicy tylko wyciągnij silnik ,może troche więcej roboty ale wyjdzie taniej :)
Nic to nie da,śruby głowicy i tak trzeba odkręcić inaczej nie wysunie się wałków dźwigienek. Dotarcie zaworów i wymianę uszczelniaczy tak jak kolega wyżej napisał możesz wykonać samemu,są to groszowe sprawy.Cytat:
Zamieszczone przez m.r.77.bmw
faktycznie,zapomniałem :D sorkiCytat:
Zamieszczone przez marek1132
Panowie wiecie może ile kosztuje odma (to ten kawałek węża który jest połączony z pokrywą zaworów, dolotem i czymś tam jeszcze?) i gdzie ją mogę dostać?
Jak juz bedzisz zrzucał głowicę to splanuj koniecznie żeby to zrobic zgodnie ze sztuka nawet jak "tego nie będzie wymagała"!
za słaby reduktor , blednę ustawienia , błędy montażowe , rozkalibrowane wtryskiwacze -> na sekwencji tak samo może być ubogo ... nawet lepiej może być np za ubogo na 1 cylindrzeCytat:
Teoria tutaj wysnuta, mówiąca że zmiejszyły się luzy zaworowe przez zbyt ubogi skład mieszanki (czyli za wysoką temp. spalania gazu) jest trafna ALE dla jednostki z instalacją podającą gaz w dolot. Kolega jak widać ma sekwencję przy której skład mieszanki jest monitorowany więc nie doszukiwałbym się w tym problemu.
Wnętrze wyglada czysto gdyz jak ja uzytkowałem ten samochód to najpierw jeździł na mobilu 0w40m następnie 5W40, wymiana zawsze czasowo i kompleksowo.
Przykro mi Mickey, ale jak kupowałeś samochód ode mnie na początku roku, to mówiłem że przydałoby sie wyregulować luzy zaworowe bo zbliża się termin (kilometraż).
mibhell dobrze pisze o splanowaniu glowicy, ale równie wazne jest tez przy montażu głowicy w M30 aptekarskie podejście do tematu dokręcania jej, dokładne momenty i kolejnosc jak i powtórka po jakimś czasie, NIE BAGATELIZUJ (choc pewnie bys tego nie zrobił) momentów i kolejnosci dokręcania.
PS: Ciekaw jestem w jakim stanie jest wałek, bo silnik pracował niemal idealnie jeszcze jakiś czas temu...
Dalej tak jest :PCytat:
Zamieszczone przez Jeztom