Może u mnie to będzie tylko kwestia sprawdzenia połączeń kabli...na jednej sprawnej sondzie raczej ciężko żeby silnik dobrze funkcjonował.
Wersja do druku
Może u mnie to będzie tylko kwestia sprawdzenia połączeń kabli...na jednej sprawnej sondzie raczej ciężko żeby silnik dobrze funkcjonował.
Jeżeli masz błąd sondy to nie ma co się zastanawiać. Podłączyć porządny komputer i będzie wszystko jasne.
Pozdrawiam.
jak podjadę i ogarnę swoją to powiem co było nie ta.
Jurij a lepiej się zbiera ???
Płynniej wchodzi na obroty. Czuć podczas jazdy i przyspieszania, że potrzebuje mniej "siły" żeby się rozpędzić.
Wynika z tego że sondy były uszkodzone. Kupiłeś oryginały czy podroby? Jaki koszt?Cytat:
Zamieszczone przez Jurij
Sondy NGK. Koszt to około 250zł za sztukę. Robiłem w tym czasie również listwy gazu także nie pamiętam ile dokładnie. Przy zakupie sond bardzo ale to bardzo ważną czynnością jest dobrać odpowiednią sondę do danego auta i silnika. Uniwersalne sondy to porażka.
dziś po pracy sie bawiłem i to była cewka, zamianiełem i jest o niebo lepiej, czuc ze silnik chodzi, ale moze jestem przewrazliwiony.
U mnie po odłączeniu przewodu od przepływki spadły obroty że silnik prawie zgasł ale to było chwilowe, po chwili pracował normalnie bez podłączonej przepływki.Cytat:
Zamieszczone przez Jurij
Daje się zauważyć lekkie trzęsienie silnikiem. Świece nie były wymieniane od ponad roku. Cewki nie ruszane