kurcze no ale mozna programowac dwa kluczyki na raz? to co w tym wypadku z przekrecaniem stacyjki ??
Wersja do druku
kurcze no ale mozna programowac dwa kluczyki na raz? to co w tym wypadku z przekrecaniem stacyjki ??
A jak wymienic ta baterie ? W instrukcji pisza, ze jej sie nie wymienia i laduje sie podczas jazdy. Probowalem kiedys rozebrac kluczyk ale bez skutecznie. Mam taki z 3 przyciskami (otworz,zamknij i bagaznik).
Co do ustawienia pamieci foteli osobno do kazdego kluczyka to jest to mozliwe po podlaczeniu do kompa serwisowego.
baterie sie wymienia bo sam wymienialem.chce zaprogramowac 2 kluczyki na centralny zamek
Ponieważ ostatnio rozpoznawałem trochę temat, mogę wam powiedzieć że:
1. w starszych kluczykach baterię trzeba wymieniać b. szybko (poniżej minuty), wtedy się nie rozprogramuje. W autach z końca produkcji faktycznie jest akumulator, który ładuje się podczas jazdy, i nie ma potrzeby wymieniania baterii.
2. programowanie dwóch kluczyków dla dwóch kierowców było możliwe, ale też w nowszych E38 (nie wiem od którego roku, ale mój jest z lipca '96 i komp tej opcji nie ma). Na pewno w amerykańskich egzemplarzach w roku modelowym '97 (czyli mój pewnie już by się zaliczał) ta funkcja była, ale tam masa rzeczy pojawiała się wcześniej niż w Europie i w standardzie :)
aha spoko dzieki za info, udalo mi sie zaprogramowac dwa kluczyki :) ja mam listopad 97 i mam baterie :) pozdro
czy moglby mi ktos powiedziec ktory przycisk jest od czego? bo na moim kluczyku jest to juz nie zbyt czytelne, eh
okrągły zamykaCytat:
Zamieszczone przez Mięsny730 e38
po lewej otwiera drzwi
po prawej otwiera bagażnik
PS. To jak do tej pory otwierałeś auto. Bo kombinacji za dużo nie ma....może tak na 48 sekund :x :hah:
To jakaś ściema!
Jak posiadacz beci może pytać do czego są przyciski na kluczyku?
Nic nie rozumiem.
Hmm pozatym łatwo nacinąć i coś się otworzy......
Chłopaki dajcie już mu spoks...
Pytał bo ma rozprogramowany kluczyk, a przycisków prawie brak... :D