u mnie podobny objaw. Na kompie po skasowaniu błędów po raz kolejny błąd przepływomierza. Nie długo kupuję i zmieniam. Fakt cena nie najniższa ok. 700 PLN :?Cytat:
Zamieszczone przez LISU77
Wersja do druku
u mnie podobny objaw. Na kompie po skasowaniu błędów po raz kolejny błąd przepływomierza. Nie długo kupuję i zmieniam. Fakt cena nie najniższa ok. 700 PLN :?Cytat:
Tylko zwróć uwagę, co kupujesz. Chińszczyzny nie kupuj, bo nie pojeździsz za długo. 700 to chyba używka - oryginał Boscha około 1400 PLN (przynajmniej u mnie)
muszę go podłączyć i zobaczyć co wyjdzie ale podejrzewałem przepływomierz :(
Nie trzeba kupować w ASO lub w serwisach Boscha są hurtownie które mają sporo lepsze ceny na te częściCytat:
Zamieszczone przez fm
może jakiś pomocny namiar na takowe sklepy/hurtownie :)Cytat:
Zamieszczone przez coboss
jakie wartosci powinna pokazywac przeplywka jesli mozna spytac??
Kolego to masz bardzo drogi sklep, oryginał bosh-a do 740i kosztował mnie 800 zł.Cytat:
Mam podobny problem
U mnie problem gaśnięcia objawia sie dopiero na ciepłym silniku lecz jeszcze nie na teperaturze stałej.
Zainteresowałem się od razu przepływomierzem i moje podejżenia okazały sie poprawne odłączyłem przepływkę samochód odpalił i było wszystko ok, samochód sie zagrzał do odpowiedniej temperatury i na działającym silniku podpiołem przepływkę ,silnik zaczoł pracować równo tak jak powinien pracować,
w związku z powyższym kupiłem nową przepływkę założyłem i było dobrze przez dwa dni.
Więc tą samą procedurę powtórzyliśmy u mechanika, podpięliśmy komputer,
pokazał iż przepływomierz działa poprawnie ,skasował błędy i wydawałoby sie ze problem rozwiązany ,a jednak nie bo samochód ma dalej te same objawy.
Dodam że błędy jakie wyskoczyły po podłączeniu to: czujnik położenia wału i wałka rozrządu ,czujnik teperatury cieczy i czujnik masy powietrza (przepływoimierz) po skasowaniu samochód nie wykazywał żadnych z w/w błędów.
Pomocy co to może być?
A przepływka jaka? Może jakiegos chinola kupiłeś i dlatego problem powrócil ? Z tego co wiem to przypływka musi przejść adaptacje - u kolegi w e46 dopiero po jakis 400km wszystko sie unormowało. Umnie objawy jak to u przepływki, kopci, nierówno pracuje, często nie ma mocy, pali jakies 40l na setke przygasa ale tylko na lpg. W przyszłym tygodniu będe mial przypływe, napisze czy cos dało - 450 złotych oryginał Boscha auto z m62tub44, myśle ze cena rozsądna.
Przepływkę kupiłem użwykę ori ale wiem że 100% działającą bo auto chodziło ok przez dwa dni a potem znowu sie coś spieprzyło.
Zastanawia mnie czy napewno to jest przepływka bo jak wspomniałem rano na zimnym odpale i wszystko jest ok moge przejechac tak 300km i bedzie ok.
Ale jak odpale rano zrobie 2km i zaraz potem zgaszę i znowu bede chiał odpalić ,po odpaleniu za 1-2 sek auto gaśnie, bo silnik jeszcze był niewystarczajaco rogrzany.