Dokładnie taki olej kupiłem u nas w Koszalinie w "magicznym sklepie" który ma wszystko do mojej 7emki. Olej wymienił mi mój serdeczny kolega który jest mechanikiem magikiem :D hyhy.
Wersja do druku
Dokładnie taki olej kupiłem u nas w Koszalinie w "magicznym sklepie" który ma wszystko do mojej 7emki. Olej wymienił mi mój serdeczny kolega który jest mechanikiem magikiem :D hyhy.
Wszystko ładnie, ale mam jedno spostrzeżenie i uwagę.
Jak zatrzymuje się samochód na D, to skrzynia wrzuci bieg 2-gi. I ruszy z 2-ki.
Jeśli chcemy ruszyć z 1-ki to musimy podczas hamowania tiptronikiem wrzucić 1-kę przed zatrzymaniem. I wówczas tylko ruszy z 1-ki. Wrzucenie 1-ki na postoju nie spowoduje tego, że wóz ruszy z 1-ki ;)
P.s. Wymieniajcie olej - jest sporo o tym na forum :cool:
Sylwek masz racje...ale zrzucenie biegu wlasnie sie tak czasami objawia na D czyli 3 na 2...Czeka mnie wymianka oleju w skrzyni...jak to zrobie napisze na forum....Pozdro!!!
Mogę się zapytać skąd taka teoria?Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
Ja jadę na D zatrzymuje się w miejscu wrzucam steptronica i wyswietla się 2, zbijam na 1 i ruszam z 1-ki... Mam zepsutą skrzynie? Jak wymienie olej to będzie tak jak powinno czyli zawsze będzie mi ruszał z 2? :hah:
Wrzucenie jedynki na postoju powoduje ruszenie z jedynki. Jesli jest inaczej to cos jest nie tak. Z reszta byloby to zupelnie nielogiczne. Czesto podczas holowania przyczepy, w gorach lub celem szybkiego startu musisz zalaczyc jedynke. Nie ma tu znaczenia ze samochod stoi.Cytat:
Cytat:
Sylwek7 byś się Wstydził Pracujesz w ASO BMW i takie coś piszesz
a jak masz taki problem to pojedz kogoś kto się zna i Naprawia Skrzynie .....
1. Jest też Castrol (temat na forum)Cytat:
Zamieszczone przez WojtekE_32
2. filtry są też MANN!!
3. wątpię aby 6 litrów wystarczyło z reguły wchodzi 7 do 7,5 litra
dla shotgun musisz je wymienić razem z olejem jak nie chcesz wymieniać filtru to nie rób w ogóle bo to się mija z celem.
A ja się rozwaliłem, że auto w ogóle rusza z 2 :D dziwna sprawa, a jak się mam ochotę z kimś ścignąć i pedał w podłogę to też z 2 rusza? Czy w tedy z 1?Cytat: