Anglik zmienia obywatelstwo:P
Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Witam i pozdrawiam kolegę z północy kraju dla odmiany ;)
Masz jakieś foty z prac nad autem?
Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
Witam i pozdrawiam kolegę z północy kraju dla odmiany ;)
Masz jakieś foty z prac nad autem?
Fotek niestety nie mam, bo robi to znajomy. Już jest w ponad połowie roboty, ale musiałem zamówić jeszcze kilka części do tej przekładki, bo okazuje się że kolektory wydechowe są inne a angliku niż w wersji Europejskiej i nie wiadomo czy też rozrusznika nie będe musiał załatwić, bo też jest z drugiej strony, czyli z lewej zamiast prawej.
Poprostu w tym 4,4 lita silniku wszystko jest tak upchane w komorze silnika, że praktycznie nie ma tam miejsca, i w momencie kiedy zostala przelożona przekładnia kierownicza(całe sanki) na drugą stroną okazuje się że kolektory poprostu by wadziły, bo są tak powykręcane, że zostały przygotowane właśnie dla kierownicy z prawej strony.
Generalnie 7iódema to jedno z trudniejszych aut do przerobienia, ale cenowo zabieg opłacalny.
Liczę że w 14000 zł za auto zamknę się wraz z kosztem rejestracji w Polsce.
W sumie koszt przekładek i rejestracji w kraju droższy niż samochód:P
Ale trafiłem naprawdę na okazje!!! Już taka się raczej nie powtórzy.
Przy okazji kupiłem nowe uszczelki pod pokrywy zaworów, bo stare już były do niczego olej przez nie wyciekał.
I mam taki problem jak niektórzy z was, przed rozbiórką samochodu jak stał na wolnych i siedzialo się w kabinie to silnik przenosil swe drgania dosyc odczuwalne na bude samochodu, ale obroty nie spadały i cały czas trzymał na wolnych około 600 obrotów. Przy jeździe brak odczuć jakichkolwiek drgań. Co to może być???? Wydaje mi się że moc jest w porządku, choc nie przejechalem się inną 4,4 litra. Bo samochod rwie do przodu nieziemsko, szczegolnie czuc jak się wcisnie kickdown przy prędkości ok. 50 km/h do 120 to wciska w fotel. Gdzie szukac problemu. Bo jak czytałem na forum bmw-klub.pl to ludzie pisali że w M60 to normalne, że nawet na bieżąco serwisowany silnik ma takie objawy, którymi nie należy się przejmować. A to jest M62 więc czy to zachowanie w jego wypadku jest normalne?? Dzięki za odpowiedź.