Mam teraz ten sam problem z tym komunikatem. Tylko że silnik chodził do końca dobrze. A teraz nie chce odpalić tzn odpala, ale po chwili gaśnie. Macie pomysły co to może być.
Wersja do druku
Mam teraz ten sam problem z tym komunikatem. Tylko że silnik chodził do końca dobrze. A teraz nie chce odpalić tzn odpala, ale po chwili gaśnie. Macie pomysły co to może być.
Przemo może przepustnica Ci padła, ja miałem dokładnie takie objawy jak Ty opisujesz. ??
Tylko że teraz odpaliła i reaguje na gaz.
ja stawiam na hydropopychacze :) jak sciagniesz dekle to pod wałkami masz te popychacze . powinny być napompowane olejem :) weż jakąś brechę czy coś mocnego i zobacz czy możesz je nadusić, jak sie ugną znaczy lipa i do wymiany
Przy pustych hydraulicznych kasatorach luzu silnik odpali, będzie góra "grać" ale zapali.
Jak problem się powtórzy to odłącz przepływomierz i sprawdź czy pomogło
Odłączyłem nic nie pomaga.
A tutaj filmik http://www.youtube.com/watch?v=J_tt2dzyVBU
A jakby go komputer zresetować odłączyć klemy i plus z minusem połączyć może coś pomoże, idę zerknąć do świec może tam coś licho ;/
No i cholera wie iskra wszędzie jest sucho też. Zostało jeszcze reset komputera. A jak nie to to muszę czekac do czwartku aż kumpel z komputerkiem podleci normalnie bez auta jak bez ręki masakra. Zły.
Po resecie odpalił ale ten sam komunikat trochę pochodził i zgasł i znowu nie odpala .
Witam
U mnie wczoraj także pojawił się komunikat engain... Pierwsza sprawa, że nie mogłem odpalić auta, charakterystyczne cykanie i nic. Podładowałem przez noc aku. Rano wracam ten sam komunikat, odpalam i po 2 sekundach gaśnie :mad: Podpiełem pod kompa i wyskoczył mi taki błąd, którego nie mogę zlokalizować w necie. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...3eadeb1ed.html Akumulator po sprawdzeniu miernikiem 11.8v na kompie w aucie 11.5v.
akumulator umiera a ta elektronika tego nelubi:pzałóż nowy skasuj błąd powinno śmigać
Umarł na całego jedynie jest próba reanimacji:) Nie ma nic bardziej wkur...cego jak z rana na szybciora trza jechać a tu aku fochy robi:)
Jednak to nie wina akumulatora. Sprawdzałem na nowym i miałem to samo. Problem polegał na tym, że dodatkowo oprócz "engine failsafe prog" miałem "motornotprogram". Pomogło ponowna synchronizacja EWS :)