Przecież wszystkie projekty jazdy na czystej energii wstrzymują "arabusy" ......
Wersja do druku
Przecież wszystkie projekty jazdy na czystej energii wstrzymują "arabusy" ......
Dokładnie. Przecież drastyczne zmniejszenie popytu na ropę by ich zrujnowało. Żyją z ropy, a tak to by musieli piasek sprzedawać.Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Z pół roku temu pokazywali jak w Izraelu jacyś wynalazcy wlewali ""wiadro" wody do auta, i jechali,czyli mieli wewnątrz sprzęt ,który wytwarza H2,i jakoś ucichło-wniosek: nawet Żydzi nie mają przebicia z "turbanami arabskimi", mnie nadal ekscytuje paliwo z CO2 -CZEKAM! ,czy nasze państwo nie boi się Arabów-he he... :papa:
Odgrzewam! Arabusy arabusami ale od czego mamy polskie głowy :D
Mój kumpel (e39 523i) zrobił sobie z ojcem cieniasa na wodór. Z tego co zrozumiałem:
auto spalalo ok 1l Pb/100km bo coś tam do zapłonu potrzebował (?)
wodór powstawał w wyniku elektrolizy (?) zwykłej wody w pojemniku od filtra węglowego który kilkakrotnie wybuchał :D
autko zużywało na proces wytwarzania wodoru tyle prądu że przygasały światła
instalacja nie różniła sie praktycznie niczym od instalacji LPG 1-gen
Zróbmy e38 na wodór :D Niech zajmie cały bagaznik... Ktos ma pomysły? :)
PS.
Moim celem jest prowokacja do dyskusji proszę nie traktować mnie jak idioty ;)
Czytałem o tym Hydrogenie w Auto Świecie, ale nie powiem z którego roku była gazeta, ale stara, chyba wtedy jak powstał projekt, pamiętam jeszcze zdjęcie srebrnej E38 z wtopionymi z lakier połyskującymi napisami Hydrogen, także można szukać w AŚ, szkoda że podawali że z V12 miał ok 245KM,