-
Sprawdź czy przypadkiem podczas wymiany filtra nie zahaczyłeś o kostki które są troszeczkę głębiej /bliżej ścianki / ,są tam dwie kostki podpięte do sterownika, ja tak zrobiłem i nie działał nawiew płynnie tylko max /elektryk skasował mnie 40zł za wpięcie kostki i moją głupotę :D /.
-
strzał w dziesiątkę, to były te 2 kostki (z lewej strony strony sterownika) problem zażegnany:)
pozostała tylko kwestia braku nawiewu po stronie pasażera, macie jakiś pomysł co jak i gdzie ?
-
Przyczyn może być wiele: uszkodzony panel kontrolny, uszkodzony moduł kontrolny, uszkodzony silniczek napędu klapy, uszkodzone lub wypięte cięgło, wypięta wtyczka do któregoś slniczka.
-
może przytocze dokładniej a ktoś bedzie wiedział co może byc za to odpowiedzialne. Mówie oczywiście o stronie pasażera. Gdy jest ustawione na szybe twarz i nogi to działa tylko szyba i ledwie ledwie nogi. Gdy jest auto to działa tylko szyba, a gdy są usatwione nogi to dosyc mocno wieje na nogi. Co mam konkretnie sprawdzić i jak się do tego dostać?
Jeszcze jedna rzecz, to w środkowej konsoli są 2 kratki nawiewu dla kierowcy i dla pasażera, niestety ta od pasażera jest tak jakby połamana (nie można kierować strumieniem powietrza w góre ani w dół ani na boki) pokrętła przy tej kratce, które puszcza lub zatrzymuje powietrze również nie działa, można nim kręcic prawie do okoła i nie ma żadnej reakcji, pewnie plastiki są połamane. Moje kolejne pytanie a zarazen prośba to jak sie do tego dostać, żeby to wyjąć i albo wymienić albo w miare możliwości pokleić.
-
Skontaktuj się z kolegą o nicku "SZTOS" on te tematy ma w małym palcu.