mialem podobny problem nawet pompe wtryskową mi wyciagali a okazało sie zwykloe odpowietrzenie zb paliwa
Wersja do druku
mialem podobny problem nawet pompe wtryskową mi wyciagali a okazało sie zwykloe odpowietrzenie zb paliwa
Milem taka sama sytuacje w vw bora tdi arl. Dzialo sie tak przy okolo 100km/h.
Identyczne objawy jak twoje. Tylko u mnie stalo sie to 4 razy w przeciagu tygodnia (poprostu kierownice w turbinie sie zaczely zapiekac) postaralem sie jezdzic bardziej dynamicznie, przyspieszalem na czwartym piatym biegu do wysokich obrotów i mu przeszlo calkowicie, czyli jak nie przechodzi w tryb awaryjny za kazdym razem to poprostu daj mu w dupe i moze ruszy te lopatki. No chyba ze problem juz jest za daleko to tylko rozebrac czesc turba z kierownicami i wyczyscic. (Tylko walka nie rozkrecaj :)
Pojedz na komputer jak spadnie mu moc.
Byłem i nic ciekawego nie wyszło :(Cytat:
Zamieszczone przez ariusz
Nic nie daje. Na początku to też było bardzo rzadko ale z czasem coraz częściej. Zależy od temperatury silnika, powietrza (atmosferycznego) wilgotności powietrza itd.Cytat:
Zamieszczone przez kamiltar
Rozbierana była, czyszczona i smarowana itd i nic :/
Rozszerzysz myśl? To nie moje auto więc nie wiem gdzie co siedzi i co do czego służy. Gdzie mogę szukać problemów z podawaniem ON?Cytat:
Zamieszczone przez 190011
Na początek wykręć korek wlewy paliwa i przytkaj w miarę lekko zwykła szmatą (ścierką) i jeździj ...jeździj i obserwuj.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Jeśli objaw minie to masz winowajcę - odpowietrzenie baku (wytwarza się podciśnienie i pompa nie daje rady na większym obciążeniu).
Szkoda że wcześniej nie wyszło - paru znajomych miało to juz kiedyś na sumieniu :)
Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
no ale jak to by byl brak odpowietrzenia to komp by nie przelaczal auta w tryb awaryjny, "myslal" by ze paliwa brakuje?
musi przeladowywac, i stad czujnik przelacza w awaryjny, to musza byc te lopatki turbiny
Dobra każę im wywalić jeszcze raz turbinę na stół niech to porządnie rozbiorą i wyczyszczą
i jak ???
spokojnie u nas nie jest tak łatwo :) nasze auta non stop muszą jeździć i nie wiem kiedy on go odstawi