Czyli to ten bialu zbiorniczek po stronie kierocy na samym tyle? A jaki tam powinien byc plyn, bo patrzylem ale jest cos jasnego i poziom jest 1/3 zbiornika.
Wersja do druku
Czyli to ten bialu zbiorniczek po stronie kierocy na samym tyle? A jaki tam powinien byc plyn, bo patrzylem ale jest cos jasnego i poziom jest 1/3 zbiornika.
DOT 4
Skoro niewiem jaki płyn jest teraz to może najlepszym wyjsciem byloby spuścić ten co jest i zalać nowym?! A czy to sie wiąże tez z odpowietrzeniem hamulców? I czy to ten zbiornik co pisalem?
wiesz jedz do warsztatu.......
a miales zalane dot4 bo taki tam idzie, napewno nie R bo wtedy plyn jest zielony i napewno cos jest nie tak bo gdyby to tylko chodzilo o mala ilosc plynu to pierwsze co bys stracil to hamulce bo pompa hamulcowa jest wyzej od pompy sprzegla, dolanie plynu nic nieda...
Chyba skorzystam z Twojej rady i jakoś dostarcze samochód do warsztatu. Dzieki
I tu błąd w rozumowaniu. Pompa hamulcowa wprawdzie wyżej, ale odpływ napełniający pompę sprzęgła znajduje się wyżej, co oznacza, że w przypadku ubytku płynu najpierw skończy się sprzęgło.Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Otóż to. Sprzęgło się skończy a hamulce będą.Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Z resztą sporo wcześniej powinien zapalić się komunikat o niskim stanie płynu. Czerwony wykrzyknik w kółku
Nie wywaliło mi zadnego komunikatu. Jest 1/3 plynu w zbiorniczku
--------
A jeszcze takie pytanie bo juz mam mętlik. Co najprawdopodobnie padło? Czy wysprzęglik? Czy Pompa. Dzwoniłem w kilka miejsc i różne opinie. Na serwisie mówią ze najczesciej to wysprzęgliki padają. Chłopaki z Klubu i mechanik mówi ze to pompa ta co jest pod pedałem. Sam niewiem.
-------------
Wiem ze męcze ale jeszcze jedno. Jakiś tydzien temu rano przy samochodzie zauwazyłem wyciek. Plama byla od strony kierowcy przy tylnim kole. Cze to moze miec jakis związek? Na innym forum (ale wole zapytac tez Was-specjalistów) twierdzą ze prawdopodobnie doszlo do wycieku przez dwa dni jak auto stalo nieruszane i dlatego tak sie stalo. Mówią zeby dolac plynu i pompowac pedałem sprzegła. Ze powinno pomóc. Co o tym są
Kolego, po pierwsze edytuj posty, bo będzie ostrzeżenie.
A teraz wracając do Twoich pytań:
Jeśli miałeś z tyłu wyciek, to jest możliwe, że samo sprzęgło jest sprawne, ale poziom płynu hamulcowego jest za niski, aby napełnić układ wysprzęglania. Może uszkodzeniu uległ jakiś przewód elastyczny? Samo dolanie i pompowanie raczej za wiele nie da. Trzeba by było odkręcić odpowietrznik na wysprzęgliku i pozwolić spłynąć płynowi. Ale najpierw sprawdź przewody hamulcowe.
Dziękuje za porade. Jutro sie za to wezme. PozdrawiamCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
P.S. A ile tego płynu wchodzi w cały układ? Żebym wiedzial ile mam kupić żeby nie brakło jak spuszcze