roha07 zgodnie z Regulaminem pkt5 zapraszamy do działu Przedstaw się... !!!!
Wersja do druku
roha07 zgodnie z Regulaminem pkt5 zapraszamy do działu Przedstaw się... !!!!
co do rzucania w koleinach to ja swoją 735 w koleinach nie przekroczę 130km/h. Więcej to poprostu porażka. Rzuca jak szmatą. Ręce mi już na to opadły i chyba to jednak wina opon 235/55/17. Luzów nie ma żadnych. Wymieniałem wszystkie cztery amortyzatory, środkowy drążek jest ok, wymienione końcówki kierownicze tuleje wahacza górnego (obie strony). Na szarpakach zero luzów nic nie stuka nic nie puka nawet minimalnie. Ręce opadają. Co Wy na to?
Właśnie środkowy drążek "jest ok" wystarczy trochę luzu na gałce od ukladu kiery i może być właśnie tak jak masz ,sprawdż to dokładniej.
przyjrzę sie ale już tam zaglądałem kilka razy i koleszka szarpał mi kierą a ja i patrzyłem i ręką trzymałem za końcówki drążka. Luzów nie czuję na drążku. Jedyne co to na kolumnie ale to już chyba każda ma.
a wlasnie ja juz niemam :D i koleiny to juz dlamnie historia, a oponki 235/55R17
To co kolumnę wymieniałeś? Bo skręcenie luzu napewno nie jest do końca skuteczne.Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
no wlasnie skrecilem i jest tak jak pisze, wydaje mi sie ze jak jest srobka i mozliwosc skrecenia to dlaczego nie??
Ano z tą śrubką to trzeba ostrożnie. Bo jak za mocno ściśniesz, to kierownica przestanie wracać na swoje miejsce. W skrajnym przypadku nie uda Ci się skasować luzu przy jeździe na wprost, a będzie się ciężko kręcić w innych położeniach.Cytat:
Zamieszczone przez krzywy191
Drgania to poskudztwo w BMW, słyszałem również ,że jak jest luz na wale a dokładnie na łączeniu wałów ,przód tył ,na wieloklinie jeśli tam jest luz też będzie drżeć , dużym powodem jest też wyważenie kół,nawet na innych forach jeżdzili chłopaki do kilku mechaników co wyważają ,i też czasem pomagało,poza tym należy sprawdzić fele,koniecznie , czy nie są zwichrowane,trzeba po nitce niestety do .....,podobnie miałem przy 525i w końcu był tak:drążek środkowy ,trochę tarcze ,a w ogóle to po wyjęciu dystansów z przodu polepszyło się o baaaardzo dużo.Trzeba dużo cierpliwości żeby dojść do skutków drgań.
dlatego sylwek opisalem jak to zrobilem i jest miodzio a kierownica wraca na swoją pozycje ;DCytat:
Zamieszczone przez sylwekk