Tragiczne ;( ja na prawdę do dzisiaj nie rozumiem jak można zap. mając pełne auto pasażerów?!
[*]
Wersja do druku
Tragiczne ;( ja na prawdę do dzisiaj nie rozumiem jak można zap. mając pełne auto pasażerów?!
[*]
co drugi dzień jeżdżę tą trasą i naprawdę często jakąś "sytuację" widzę,ale to jest prawdziwa tragedia,jak kolega wyżej napisał,komplenie nie rozumiem takiej brawury z pełnym kompletem w aucie...ale jak widać,początki za kierownią mogą być tragiczne w skutkach...przykra sprawa.Dodam tylko że jedna z ofiar mieszka bardzo blisko mnie...
Niech będzie to przestrogą dla innych
Bez obrazy ale ja w takie coś jak przestroga nie wierze. Całymi dniami wszelkie media trąbią o brawurze, o zagrożeniach jakie niesie za sobą za...lanie autem, jazda po % i co? I społeczeństwo sie nigdy tego nie nauczy; dzisiaj w radiu mówili że w ten weekend ponad 2000 nawalonych za kółkiem złapali. Pewnie 2 tyle uniknęło kontroli. Jakoś nie widzę żeby sie ludzie czegoś uczyli. Małpa by zrozumiała że pędząc 100 przez miasto możesz przydzwonić w dzieciaka który z racji wieku może sobie nie zdawać sprawy że wbiegnie pod samochód. Na pęczki mamy takich wypadków a ludzie i tak nic sobie z tego nie robią. Mandaty , punkty może na małym odsetku ludzi robi to wrażenie. Nawet jak karą byłoby połamanie nóg to i tak by ludzie łamali przepisy. Ja rozumiem jak jest ładna prosta że te 20km można sobie wdepnąć więcej ale nie od razu szafę zamykać i to jeszcze autem które ledwo dycha. Tu trzeba ubolewać nad ludzką głupotą.
I tak jak Hubertus powiedział. I tak ta gadanina nie pomoże ofiarom
I niestety jak zwykle pozostaje tylko uczcić pamięć zmarłych[*]