Podepne sie pod temat jesli chodzi o pompe to jak ja sie wymienia?? czy duzo jest roboty bo mi tez przestała nagle chodzic na gazie i stawiam na pompe bo przepływke podmieniałem??..
Wersja do druku
Podepne sie pod temat jesli chodzi o pompe to jak ja sie wymienia?? czy duzo jest roboty bo mi tez przestała nagle chodzic na gazie i stawiam na pompe bo przepływke podmieniałem??..
Z pompą nie ma wielkiej trudności, tylko troche czasu zabiera.Cytat:
Zamieszczone przez jabollo
W bagażniku po prawej obok gniazda na zapas masz pokrywkę, którą zrejmujesz (trzymana bodajże 4ma srubami) i przez otwór wypinasz pompe.
Jak wykręcisz pokrywę w podłodze bagażnika to wszystko zobaczysz.
Nie konieczmie padła pompa ,może bezpiecznik lub przekażniczek .Proponuję posprawdzać.
co ma jedno do drugiego?Cytat:
Zamieszczone przez jabollo
nie chodzi na gazie to upatrujesz problem w pompie paliwa?
dokładnie tak jak opisałeś i stosuję się do tej zasady 15-20 i spokój ale czasami zapomnę i wtedy się to zdarza chciałem widzieć czy to normalne ;)Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
co ma jedno do drugiego?
nie chodzi na gazie to upatrujesz problem w pompie paliwa?[/quote]
To ze chodziłą normalnie i przestała paliwa jest w brud, bezpieczniki przegladałem kilka razy podmieniałem przekażniki i nic...dlatego obstawiam pompe...niewiem w jaki sposób moge sprawdzic jej działanie niewyciągająć jej...chciałem odkręcici przewód zasilający paliwem listwe wtryskowa ale miałem problem bo objemka jest dosc skorodowana i niechciałem niczego urwac
ja w e32 miałem tak jak krzywo stała musiałem ją na prostą zepchnąć i odpalała
Zanim wyjmiesz pompę to zdejmij weżyk w bagażniku i niech ktoś ci przekreci kluczyk aby pompa się włączyła jak poleci mocnym strumieniem to ok a jak nie to już będziesz wiedział.ewentualnie sprawdż manometrem czy i jakie ciśnienie podaje i czy ciśnienie szybko spada.Wsystko.
Przy małej ilości paliwa syfki potrafią zatykać filtr/przelot i paliwo idzie w mniejszej ilości. Dlatego należy rezerwę traktować jako brak paliwa.
Mało prawdopodobne aby pompa padła po przejechaniu 7km będąc lekko wynurzoną, ale kto ją tam wie. To że działa nie znaczy jeszcze że działa dobrze ;) należy sprawdzić ciśnienie jakie daje - powinno być 3.bary.
Pompa to też tylko zwykłe urządzenie które ulega znakom czasu - tzn. że i ona może zużyć się z biegiem lat. Równie dobrze może to być tylko zbieg okoliczności a przyczyna leżeć w samych wtryskach lub braku kompresji (przyczyn cała lista, nie będę straszył).