Można widlakiem za pasy. A jak ktoś lubi extrim to dzwigiem :D
Wersja do druku
Można widlakiem za pasy. A jak ktoś lubi extrim to dzwigiem :D
Ja bym raczej sie zastanowił w czym tkwi problem, troche dziwne to aby trzeba było przechylać auto w celu dolania oleju, jeszcze sie z czymś takim nigdy nie spotkałem!?
Wzglednie zabawa w 007 jakas wyskocznia do deski i jak juz pojedziemy na 2 kolach to trzeba zatrzymac sie na scianie :DCytat:
Zamieszczone przez Mirek
A tak napowaznie moje nerwy nie zrozumialy unoszenia auta na tym amatorskim sprzecie :) wystarczy odrobine przegiac i zobaczymy efekt jak na slawnym filmiku ze zlotu z przed paru lat
[quote="radoshb"]bez jaj!!!Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
No co? Jak cos jest skonstruowane aby wytrzymywac niesamowite sile w poziomie i nagle dostanie nacisk w pionie to moze podziekowac (oczywiscie stara zurzyta czesc) to tak jak felga i kraweznik, uderz przodem (lekko zegniesz) udez bokiem a zlamiesz. Ja tu nie mowie ze cos sie urwie :D ale jak sa na wykonczeniu jakies czesci to po takim zabiegu nie pociagna jeszcze tych 2 miechow jak by to uczynily bez gwalceniaa ich, Trzeba brac poprawke ze 7er to jakies 2 tony a nie 650kg jak przy maluchu :)
nie nacisk w pionie, jaki pion??? a myslisz ze jak wchodzi w zakret to jaka sila dziala???
To nie jest z plasteliny, żeby się pogięło od przechyłu. Przede wszystkim najwięcej zbiorą opony. O elementy zawieszenia nie ma się co martwić, bo im praktycznie nic nie grozi. Poczytaj trochę opracowań na temat mechaniki, od razu zrozumiesz bezsens swoich teorii...Cytat:
Zamieszczone przez coboss
no dokładnie opony mogą dostać po tyłku.
Ostatnio byłem pomocnikiem w przewalaniu na dach poloneza i jakaś chwile stał bokiem i nic tam nie strzelało i nie pękało, więc wątpie aby w bmw coś sie miało stać ...
http://images.google.co.uk/imgres?im...a%3DG%26um%3D1
w tym poscie jest fajne uzadzonko ale niewiem jak z ciezarem 7....
ale odpowiednie materialy i mamy mysle odpowiedni przyzad