-
Zrobiłeś diagnostykę istą?
Przy takim szukaniu po omacku to tych błędów będzie masa, niekoniecznie mających znaczenie
Zasilania na grzałkach nie sprawdzisz, ponieważ jeden z przewodów jest podłączony do sterownika silnika i wyjście jest sterowane PWM.
Jak już to mogłeś zmierzyć rezystancję wszystkich grzałek sond czy są zbliżone do siebie
-
Tak sprawdziłem rezystancje są w zasadzie takie same, ista mi coś nie rusza, postaram się to opanować. A na tą chwilę nie ma żadnych błędów, podmieniłem sondy na oryginały i jest lepiej jak się zagrzeje jest ok, letni do czasu 110 stopni przygasa gaśnie. Podmieniłem też sterownik ecu x2 napięcia takie same na zasilaniu sond, wiec jest ok silnik tak samo kulał na zimnym. Nie wiem czy jakaś regulacja, adaptacja, czy diagnoza kogoś co ma o tym pojęcie z Sląska? Zrobiłem dzisiaj 100 km i błędów nie ma
-
Który rejon Śląska? Jestem z Raciborza
-
Kato - Bielsko Biała, to po sąsiedzku.
curusor a jesteś w stanie to obejrzeć, jesteś biegły w tych tematach? Jak wypnę sondy to silnik nie gaśnie na zimnym i zagrzanym jest ,,ok,, jedynie mnie zastanawiają jeszcze odmy czy mają wpływ na działanie silnika po za odpowietrzaniem komory olejowej.
-
Jak najbardziej odma potrafi sporo mieszać. Uszkodzona powoduje często nieszczelność w dolocie.
Co do mnie, w przeciwieństwie do wielu innych, nie obiecuję nic. Cudotwórcą nie jestem. Podstawa to dobra diagnostyka, dlatego pisałem o instalacji isty i odczycie błędów przez nią. Najlepiej w języku angielskim. Nie zdziwie się jak będą brzmieć logiczniej niż z Delphi
-
Ok Cursor to miło usłyszeć, więc czekam na twoją propozycję? Kupiłem wczoraj 2 odmy zamienniki i dziwnie pracowały i je wyrzuciłem jedna dmuchała na zewnątrz przez małą dziurkę.
-
Sprawdź czy pompy wysokiego ciśnienia nie leją do przewodu odpowietrzającego.
-
Te odpowietrzenie to dramat przy kodowaniu,jak ten zawór trójdrożny odłączy zasilanie, to wywala paliwo z pod wlewu paliwa po kole.Zastanawiałem się, czy nie dostały w tyłek jak leżały sporo czasu odkręcone w czasie remontu. Alexrud za bardzo nie wiem jak to sprawdzić? Rano długo trzeba kręcić by odpaliła i gaśnie nieregularnie aż się zagrzeje, później jest ok.Jeśli wypnę sondy to odpala normalnie i nie gaśnie na zimnym.
-
W komorze silnika z lewej strony przy zbiorniczku wspomagania są dwa zawory, po dłuższym postoju na zgaszonym silniku odłącz dolne grubsze przewody od tych zaworów i zobacz czy nie leci paliwo, może tam być znikoma ilość paliwa jak jest tego paliwa więcej, jest ch..wo, w ten sposób sprawdzisz ogólny stan systemu odpowietrzenia.
Pompy wysokiego ciśnienia sprawdzisz : odłączając na uruchomionym silniku przewody gumowe od pomp wysokiego ciśnienia, jak będzie wywalało benzynę, pompy do wymiany. Ogólnie objawy wskazywały by na ten problem ( jak i wiele innych ;)) zwłaszcza "rano kręci długo".
Powodzenia w rebusem :RpS_thumbdn:
-
Tak zaworki są 2, do dolotu idą tylko po wyłączeniu zapłonu trójdrogowy otwiera, wiec ze spadem rurki zawsze coś tam spłynie i tylko ten zawór, gdyby nie trzymał to paliwo wyrzuci tyłem samochodu i spłynie do tych 2 zaworków co idzie do dolotu. Wydawało mi się, że te gumowe węże to zasilanie paliwa? Wychodzą 2 metalowe rurki czarna i chrom jedna to zasilanie druga to powrót, ale która co już nie pamiętam.