-
Dziękuję wszystkim za wypowiedzi .
Co do użytkowania auta , generalnie raczej nie na codzień , bo nie wjadę 5GT , ani F01 , tam gdzie jeżdzę na codzień. Pomyślałem teraz o e70 , tylko czy w e70 no i w 5GT też jest taki sam problem z silnikami jak w F ? Słyszałem ,że jak e70 to tylko przedlifty mają silniki mniej awaryjne.
-
Jeśli chodzi o diesle (bo takie chyba szukasz) to niby trwalsze itd
ale warto sprawdzić stan klap wirowych w kolektorze dolotowym bo jeśli osadzi się na nich nagar to się urywają, mogą wpaść do cylindra i uszkodzić silnik.
Popularne jest ich demontaż i zaślepienie ale powinno się wymienić cały kolektor na nowy a to kosztuje w ASO sporo.
W benzynach masz problem z uszczelnieniem rurki układu chłodzenia, oraz zużywające się uszczelniacze zaworowe, motor N63 znowu ma problem z wtryskami, czyli to samo co w F
Mówie o latach produkcji 2006-13 bo chyba w taki segment celujesz, jeśli nowsze to sytuacja trochę lepsza ale niewiele
-
Temat z klapkami jest mi znany , bo sam demontowałem w e38 ,ale zamontuję z powrotem takie co się nie urywają. Te klapki tam muszą być.
Bardziej mi chodziło czy do liftowe e70 czy 5GT czy F01 , diesle maja mniej awaryjne silniki.
-
Jesli E70 to tylko przedlift 3.0 lub 3.5d - nie maja zaprogramowanych kosztownych niespodzianek dla wlascicieli, klapy wirowe od 2007 nie sa problematyczne
-
GT ma jedną dużą wadę brak bagażnika.
-
Dobra informacja z tymi klapkami no i ,że szukać e70 przedlifta. A jak z tym jest w F01 i 5GT ?
Zdzira , bagażnik nie jest mi potrzebny aż tak bardzo bo głownie wożę torbę z kompem :tennis:
-
W f01 klap sie nie wycina - jeżeli mówimy o tych w kolektorze !?. Trzeba raz na 200 tyś wyjąć i wyczyścić. Niektórzy je na stałe otwierają i blokują, po czym nalezy je wykodować.