-
No ale chyba jest różnica między 91 a 93. Mowisz w nowym dowodzie ale tamten samochód nie ma nowego dowodu niemieckiego tylko polski. Ale jeśli uważacie ze nie mam racji to przepraszam ze poruszyłem ten temat. Wkońcu 2 lata to prawie nic. A wersja z 91 różni sie praktycznie niczym zauważalnym od wersji 93.
-
Poza tym jesteśmy w Polsce a nie w niemczech czy francji. Poza tym właściciel jest świadomy tego ze auto jest wyprodukowane w 91 wiec powinien to zaznaczyć.
Proszę używać opcji EDYCJI postów! Posty jeden pod drugim będą USÓWANE!!
-
moj kolega ma e38 z 95 roku (sprowadzona) w dowodzie data rejestracji byla 99 wiec przeflancowal na przeglodzie na rok prod 1999.
-
I wg Ciebie to jest w porządku? Jak by nie patrzył to data produkcji 95 a nie 99.
-
Z drugiej strony czy to takie istotne jak wóz ma 16 czy 18 lat?
Bardziej istotny jest stan techniczny.. Klameczki sobie zawsze można przełożyć. Ważniejsze jest to, czy nie jest składane z 3-ech siódemek i czy podszybie z numerkami są od tego samochodu.
Rzeczywiście - dochodzenie na całego! Trzeba wszcząć dochodzenie i zawiadomić prokuraturę :evil: :evil:
Może po prostu nie kupuj tego samochodu
-
@ fankabmw - czym Ty się aż tak podniecasz?
Co to ma do stanu auta? A jak w piekarni na nocnej zmianie pieką pieczywo, byś miała świeże bułeczki na śniadanie, to w sklepie nie kupisz, bo z pieca wyjęte były o 23:48 - a to już są z dnia poprzedniego, więc nie świeże?
Ja mam auto prod. 30.czerwiec 1993, a pierwsza rej. październik 1993, więc już nie będę oszustem, przepisując datę z dowodu rej. ?
-
-
@Fankabmw
dlaczego masz pretensje do wlasciciela, wina lezy po stronie urzedow ze nie potrafia czytac.
Data produkcji a pierwsza rejestracja to dwie osobne sprawy, ale jezeli facetowi wpisali 1993 w urzedzie, to tak tez pisze na allegro i nikt nie moze miec do niego pretensji ze urzedasy odmlodzili mu auto.
W ogloszeniach samochodowych np. w DE - Bj. (Baujahr) to rok produkcji i EZ (Erstzulassung) to data pierwszej rejestracji.
Obie daty sa wpisane w Fahrzeugbrief (karta wozu) a w Fahrzeugschein (dowodzie rejestracyjnym) jest tylko data rejestracji.
-
Panowie równie dobrze mozna dać na sprzedaż E32 z 98 roku?! Bo data 1 rejestracji bedzie w 98.
-
w USA auta produkowane przykladowo w grudniu 2009 mają date produkcji 2010r.
fanka o co tobie chodzi????????