-
Jutro podmienie DME stronami. Niestety nie mam garazu bo wszystko robie pod blokiem i nie mam mozliwosci pogrzebania przy aucie w spokoju. Dwoch mechanikow niewiele zdzialalo pomimo ze znali te silniki to bardziej zamotali temat anizeli cos konkretnego stwierdzili.
-
spokojnie, nie było takiego M70 na forum, którego nie uratowaliśmy :)
-
DME zamienione miejscami bez zmian ta sama strona nie pracuje
Nastepnie DME przywrocilem na miejsce pierwotne i zamienilem miejscami przekaĹşniki od DME i jest bez zmian.
Dziwne jest to ze po uruchomieniu chodzi przed 3 sekundy na 12 garach a potem.ten rzad 7-12 jest wylaczany. Cisnienia na litwie nie mam narazie jak sprawdzic bo nie mam manometru zeby wpiac sie listwe wtyskowÄ
. Cewki sa nowe wiec teoretycznie nie powinny byc wadliwe. Jak twierdzi mechanik paliwo jest i iskra na wadliwej stronie dopuki sie nie zapali motoru. Dostaje jakis sygnal i odcina 7-12. Skanuje DME DISem i blokuje sie na fault symptoms. Non stop Please wait... Moze jutro pokusze sie o zamiane impulsatow stronami ale musze miec wiecej czasu na zdjecie fajek i ponowne ich zalozenie wiec moze jutro cos wiecej bede mogl stwierdzic. Poki co problem siedzi gdzies w sterowaniu.
Postanowilem przeszukac forum wszesz i wzdluz i znalazlem idenryczny problem jaki mial Arturo ze swoja 750 tez po 3 sekundach odcinalo 7-12 i rozwiazaniem byly przewody zle.
Wlasnie zakupilem Janmory HR14 i jak przyjda to je zmienie i przeloze impulsatory i przekonam sie czy u mnie tez podziala ta zmiana jednak Sentech jak doradzal ttrol to jedno wielkie gowno do tych silnikow. Widocznie te silniki sa bardzo wymagajace co do zasilania WN.
W srode jak je wymienie to dam znac jaki bedzie efekt.
Edytuj posty!!!
-
Odebralem dzis kabelki Janmor HR14 i je zalozylem zamiast Sentechow i jak uruchomilem silnik to pierwszy raz slyszalem prawidlowo chodzące 12 cylindrow moze troche nie rowno ale jak zrobilem sobie przejazdzke i sie rozgrzala to zaczela chodzic aksamitnie.
Problem z silnikiem uwazam za rozwiazany.
Dzieki ttrol za trafną diagnoze.
Teraz moge zajac sie innymi usterkami ktore czekaja na zajecie sie nimi i spedzenia na sloneczku wiecej czasu.
Pozdrawiam wszystkich i dziekuje.
-
-
No widzę kolego że moje porady na grupce FB odnośnie zaagnażowania specjalisty Ttrol'a okazały się być strzałem w dziesiątkę :)
-
Ttrol ma olbrzymia wiedze i doswiadczenie dlatego jest ogromnie pomocny w prawie kazdej dolegliwosci Beemek. Szacun.