Oj wymyślili ...... ;D
A na marginesie avensisy i laguny 2 na "jednym oku" wymień tam xenon .... ;D ;D ;D
Wersja do druku
Oj wymyślili ...... ;D
A na marginesie avensisy i laguny 2 na "jednym oku" wymień tam xenon .... ;D ;D ;D
ale to BMW i to w najlepszym wydaniu a nie jakieś tam półśrodki!kto to słyszł żeby dla żarówki zdejmowac zderzak???ta marka chyba powoli spełza na szit.../obym się mylił./
I tak sobie zmienię na poliftingową nawet gdybym musiał silnik wyciągać do wymiany żarówki :hah: bo mi się zajebi podoba.
Coolx powiedz mi czy w poliftingowej poprawiła się jakość plastików czy dalej po czasie robią się łaciate i jak wygląda jakość elementów nawiewu, paneli drzwi tzn czy ten grafitowy kolorek z tych elementów nie ściera się tak jak w e65 przed liftingiem?? Zaobserwowałem że co poniektóre egzemplaże mają te elementy w strasznym stanie dlatego u mnie nie raz już pogoniłem pasażerów aby uważali na buty. Jeszcze jedno uwaga na zapachy ambipur ostatnio wylała mi się kropla na nawiew i w tym miejscu lakier zszedł do czarnego plastiku.
pozwolłem sobie zacytować,bo ciężko mi było spamiętać o co pytasz :)Cytat:
Zamieszczone przez Adam Maciejewsk
rzeczywiście 7-dema po FL to zupełnie inne auto.jest przekozacka.
moja sztuka to model 2006 rok i pierwsze ręce,więc nie miała się zabardzo kiedy mocno zestarzeć.przebieg oryginalny 100tkm udokumentowany.samochód był bardzo dofinansowany przez poprzedniego właściciela,dlatego jest w rewelacyjnym stanie.
jeżeli chodzi o elementy o które pytasz muszę się dokładnie przyglądnąć,ale do tej pory nic takiego nie zauważyłem.
zapachów ogólnie nie używałem w tym aucie,bo jeszcze przepięknie pachnie fabryką.i oczywiście skórkami.co do zapachów typu ambipur to podchodzę z pewną dozą nieśmiałości,po prostu nie lubię jak coś mi się kołacze przed oczami.zresztą po lifcie są trochę inne nawiewy i nie wiem czy to by fajnie wyglądało.
porobie niedługo fotki i wrzucę do oceny.
pzdr. :cool:
Potwierdzam, po lifcie jakość plastików i wielu elementów wyposażenia jest zupełnie innej(dużo lepszej) jakości.
wloty powietrza oraz panele sterownicze w drzwiach są niemal identyczne jak nie takie same. Kolorek taki sam stąd moje pytanie o jakość tego ustroństwa i czy czasami dalej nie wykorzystywali tych samych elementów co w przedliftingowej. Wiadomo że auto 3 lub 4 letnie w szczególności kiedy ktoś o nie dba nie zdążyło się jeszcze zmęczyć. Ale bardzo mnie interesuje czy zrobili coś z tym bo jakość materiału a w szczególności powłoki lakierniczej na powyżej opisanych elementach w e65 przed liftem to tragedia.
u mnie nie ma żadnych otarc czy też braków lakieru.poprostu ideał,nóweczka.
a wracając do tematu,to zrobiłem mały rekonesans z tymi żarówkami postojowymi w ringach.W ASO zażyczyli sobie po 85 PLN za żarówkę,proponują wymienic od razu wszystkie żeby nie bawic się zaraz z tymi które miałyby zostac.także w sumie z robocizną 600PLNów.nie jest za tanio...ale sam nie zrobię tego.jakoś nie widzi mi się ściąganie zdeżaka pod chatą 8/
Jak chcesz kolego coolx to przyjedź z polski gdzie mieszkasz to sporo taniej Ci się wymieni ;)
Zmień proszę w avatarze miejsce zamieszkania. Wpisz choćby region...
W ten sposób w żadną stronę nie mogę Ci pomóc - choćbym chciał
ok.Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
proszę bardzo.pochodzę z Suwałk i tak sobie krążę w podlaskim trójmieście , tzn.Suwałki-Białystok-Łomża.
Z tego co zauważyłem w moim aucie i porównując oczywiście do pierwszych modeli E65, bodajże wyprodukowanych przed 03.2003 roku zmieniło się naprawdę sporo.Cytat:
Zamieszczone przez Volumax
Podkreślam, że to co piszę to tylko moje obserwację, żadnych badań jakościowych oczywiście nie przeprowadzałem.
1. Jakość skór w całym aucie, a przede wszystkim na podłokietnikach
2. Pstryczki elektryczki nie tracą koloru i nie wycierają się napisy.
3. Skóra na kierownicy nie traci koloru i nie występują paskudne przebarwienia.
4. Brak desek rozdzielczych i wykończeń w paskudnym granatowym kolorze.
Jedyna rzecz, którą zauważyłem że została z marnej jakości wycierającego się tworzywa, to kratki wlotów powietrza na słupkach drzwiowych.