-
VW całe siliniki składa na silikon RTV i nic nie cieknie. Podstawa to czysta powierzchnia plus odtłuszczenie i wysokiej klasy silikon. Ja używam Loctite 5980. Podstawą jest również jego odpowiednie wyschniecie bez uruchamiania auta, minimum dwa, trzy dni.
Nigdy nie musiałem wracać i doszczelniać w żadnym aucie, w którym go aplikowałem.
To płynne to Hylomar lub podobne, na dzisiejsze standardy to badziewie.
-
Zgodzę się z tobą ttrol VW czy Rtv są składane na sylikon ale to według mnie inna trochę para kaloszy niż ratowanie starej uszczelki mam nadzieje że poprostu za mało dałem silikonu bo nawet ojciec się darł daj wojtek więcej nadmiar i tak wyjdzie. Narazie zamówiłem ten sylikon który powiedziałeś w następnym tygodniu będę podchodził jeszcze raz do tego narazie trzeba i tak inne auta robić. I tak jeśli chodzi o problem wycieku to jeszcze z tylna blaszką walka coś nie wyszło i muszę jeszcze raz to zrobić chyba za mocno docisnąłem bo kapie.
-
Uważaj z nadmiarami silikonu. Znam przypadki że ktoś pod misę dał nie żałując, potem to wycisnęło i się odkroiło to co wycisnęło do środka - bo nadmiar wyjdzie, ale zarówno do zewnątrz jak i wewnątrz niestety, smok zassał gluta i zatarło silnik.
-
Dzięki ttroll wszystko ładnie trzyma i widać że to zupełnie inny silikon bo za pierwszym razem też stała i schła 4 dni i to nie pomogło a teraz pół miesiąca jazdy i sucho sylikon dałem i tak znów po swojemu czyli normalna ilość. Teraz jeszcze przymierzam się do wymiany chłodnicy wody bo jeszcze jest oryginalna już trochę opłakanym stanie i mam problem bo moja jest 550 mm i nie ma żadnego dobrego zamienika jakieś sam szajs nawet termoteca nie ma który jest porządku bo się zakłada je do audi /vw i opla i trzymają i teraz pytanie czy bym mógł założyć 470 mm czy włożę ją na miejsca na dole bo osłone na visco musze mieć mniejszą wersje to wiem czy coś jeszcze?
-
Ktoś coś powie z doświadczenia bo bym poprostu kupił oryginał ale trochę kosztuje asz tak kasa mnie nie parzy
-
Jeżeli auto masz z klimą to tak słabo. Do tego dochodzi inna długość przewodów gumowych chłodnicy, o zaczepach nie wspomnę.
-