-
Generalnie wszystko sprowadza się do tego czy poprzedni właściciel dbał o auto, bo jeśli nie to każde może okazać się skarbonką.
Natomiast jeśli chodzi o same silniki benzynowe to najmniej problemów będziesz miał z R6 3.0-litrową benzyną , tylko że 7er z tym silnikiem jest mało i ceny nierzadko są wyższe od tych z silnikami V8.
Na temat diesli nie wypowiem się bo nie miałem z nimi styczności.
-
No dobra a powiedz mi jeszcze może jakieś inne auto (audi,mercedes) w podobnym stylu jest godne polecenia? Zastanawiałem się nad e60 ale coś mnie ciągnie do 7-ki. I czy mógłbyś powiedzieć ujawnić ile płaciłeś za OC i ile palił, Odnośnie OC to trudno zaleść a odnośnie spalania chciałbym usłyszeć coś normalnego gdyż wiele razy mówiono mi że owy samochód pali 20 to standard , a to wydawało mi się ciut za duże, oczwiście wiem że to nie jest budżetowe auto lecz no nie wydajemi się to do końca prawdą aczkokwiek moge się mylić :)
-
Oc to indywidualna sprawa ja płaciłem w maju 720 zł.
Spalanie gazu w zależności od stylu jazdy w trasie wahało się pomiędzy 13-15 l w mieście 18-23 l, ale ja miałem silnik 4.8, jeśli ty szukasz 3.6 to pewnie będzie trochę mniej paliło.
Jeśli chodzi o inne samochody to znajomy ma z 2002 r. clk 5.0 l v8 z lpg i w mojej ocenie v8 mercedesa przysparza mniej problemów w porównaniu do bmw, ale z drugiej strony bmw e60 czy e65 wyglądają dużo nowocześniej niż ich odpowiedniki w mercedesie.
-
Powiem że jestem w lekkim szoku ponieważ, to co pisze w internecie a co napisałeś to driametralna róznica, wiadomo spalanie to zależy od âcieżkości nogiâ i OC też każdy inaczej, lecz kolejna sprawa to że przy tak dużym silniku takie âmałeâ spalanie jak i oc to jestem pełen podziwu i zupełnie nie spodziewałem się. A druga sprawa to tego co dzukam nie musi być koniecznie 3,6. Poto pytam żeby ktoś mi doradził i żebym wybrał jak najlepiej :)
-
Musiałbyś naprawdę posiedzieć na forum i poczytać. Niestety jak N62 źle kupisz to finansowo katastrofa a psychikę też musisz mieć twardą bo mało kto PORZĄDNIE ogarnia ten silnik.
Ja szczerze mówiąc jeszcze niedawno myślałem nad sprzedażą i powiem szczerze ,ze jeżeli byłbyś zainteresowany to możemy pogadać.
Moja 7er jest właśnie z silnikiem 6R M54 . Możesz sobie podejrzeć mimo ,że ogłoszenie jest nieaktywne. Nikogo nie namawiam . To luźna propozycja :)
https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-se...#xtor=EREC-55-
https://7er.pl/showthread.php/53413-Moja-E65-730-i
-
Dobra, dziś poświęce wieczór i przeszukam forum.Fajnie by było gdyby ktoś jeszxze sie na temat dieselâa wypowiedział:) Tak szczerze mówiac rozgladając się dziś rankiem jeszcze zaintrygował mnie Mercedes kl.S w220. Dzieki panowie za pomoc
-
Ja się mogę podzielić odpowiedziami co do spalania i OC skoro to Ci pomoże. Oc 795 zł, a spalanie mojej 745i z LPG to w trasie najmniej, 12 litrów realnego spalania wyliczonej z wyliczeń bak pełny, wyjeżdżone i znowu do pełna gazu a nie wg wskazań komputera który pokazywał 9,5 litra. Także trasa minimum 12 litrów, a normalnie to 13-13,5. Miasto rzadko poniżej 20, raczej te 20 litrów ;) Do tego z kosztów które i tak nie ominą- opony podstawowe 19 kosztują od 500 zł wzwyż za sztukę. Wymiana oleju to koszt 350-400 zł. Awarie silnika itp to już odrębne kwestie ;)