Za moich czasów takich zestawów naprawczych nie było. Piękna sprawa.
Wersja do druku
Za moich czasów takich zestawów naprawczych nie było. Piękna sprawa.
Podepnę się pod temat, kupilem zestaw naprawczy elektrozaworów, wymienione i ... coś lepiej ale nie jest to czego bym oczekiwał. Podczas jazdy gdy obroty mam powyżej 2000 wsio ok dmucha ciepłym, jak tylko obroty spadną albo zatrzymam auto z nawiewów leci letnie powietrze. Panel od klimy jest ok bo wszystkie klapy słychać jak się otwierają i zamykają. Termostat nowy.
Gdzie jeszcze szukać przyczyny?
pompka dodatkowa sprawna? wirnik zerwany może? zasilanie pompki działa?
bez pompki jest równie dobrze jak z nią, ale warunkiem jest nieobecność w układzie niesprawnej, bo wtedy ona mocno blokuje przepływ
Pompka raczej? sprawna. Wymieniłem w niej uszczelkę. Jak odepne wtyczkę to tylko pompka przestanie działać czy całość ?
pompka ma swoją wtyczkę, a zawory swoją
jak odepniesz pompkę to właśnie ogrzewanie powinno się zachowywać jak u Ciebie. Sprawdzałeś pompkę jak miałeś wszystko na wierzchu?
No właśnie nie pomyśleliśmy o tym....
Sprawdziłem i, zasilanie na pompce jest, po jej wypięciu bez zmian. Jedyne co się znów pojawiło, to z niektórych kratek leci ciepłę a z innych zimne ( oczywiście powyżej 2000rpm)
Może jednak panel ?
z reguły te pompki są utrupione,szczotki do wymiany ,ewentualnie inna i przed zamianą zrobić ja porządnie
nie ma żadnych zestawów naprawczych,pompkę się rozbiera,wymienia się w niej szczotki ,właśnie te dwie blaszki się rozgina i obudowa złazi
jak silniczek zatarty,utrupiony w inny sposób, to trzeba kupić kolejny i zrobić przed złożeniem