To na pewno będę musiał zerknąć do wydechu. Spodziewam się znaleźć tam sporo śmiecia. Pytanie jeszcze dlaczego mogę odpiąć lambdę, włożyć do szuflady w biurku, a komputer stwierdzi, że to sporadyczny błąd?
Wersja do druku
To na pewno będę musiał zerknąć do wydechu. Spodziewam się znaleźć tam sporo śmiecia. Pytanie jeszcze dlaczego mogę odpiąć lambdę, włożyć do szuflady w biurku, a komputer stwierdzi, że to sporadyczny błąd?
Nie znam odpowiedzi na to pytanie :)
Jak wykręciłem sondy (test czy kat jest zapchany) też miałem sporadic error. Natomiast jak przegrzałem sondę przy spawaniu i spaliłem grzałkę to był static error i zapłon wyraźnie był wycinamy w górnym zakresie obrotów. W tej chwili adaptacje mam na granicy przez modyfikacje dolotu i sypie sporadic error jak się przełączy za szybko na gaz w upale. Słońce nagrzewa czujnik i system myśli że już osiągnął temperaturę pracy a tak nie jest.
Zwróć uwagę w jakich warunkach sypie te błędy, widzę że przy 90C i 1850RPM czyli na wolnych jest ok. Wycina jak dodajesz gazu. Sugeruje jakąś blokadę w układzie wydechowym.