Z samom eksploatacja jak wymiana plynow, klockow itd wiadomo - tego juz nie liczę.
Dzieki za rady :)
Wersja do druku
Z samom eksploatacja jak wymiana plynow, klockow itd wiadomo - tego juz nie liczę.
Dzieki za rady :)
jak to Damian powiedzial- przejedz sie i sam zobacz ale.....
ja sie przejechalem 2.8 i bylem mega podjarany tym motorem tylko ze wczesniej nie mialem mozliwosci przejechania sie bunia z wiekszym motorem- 4.4 np jest fajniutki, duzo nie pali- w porownaniu do 2.8 nie wiele wiecej ale prawdziwy kozak to jednak 5.4l :D takze jak juz sie karniesz 2.8 to pozniej karnij sie jeszcze 740 a moze nawet 750 ;) mysle ze wybor padnie jednak na wieksza jednostke ;D
pzdr
Jeszcze zależy czy się zastanawiasz między 2.8 a np 4.4 bo wtedy to na pewno po porównaniu kupisz 4.4. Jeśli jednak pytanie jest takie jak w temacie czyli czy 2.8 wystarczy i po przejażdże 2.8 stwierdzisz że Ci wystarczy to możesz szukać 2.8 :)
W zasadzie nie mam nic przeciw większemu silnikow - najważniejsze są koszty eksploatacji a w zasadzie ubezpiecznie - z tego co się dowiedzialem za pojemność 2,8 zaplace prawie 900zl/rok a jaka jest oplata za 4l?
Praktycznie taka sama :) OC jest od pojemności więc powyżej 2.5L wszyscy mają tak samo. Jedynie w AC może byc różnica, ale tez nie tylko silnik ma wpływ bo i wiek, wyposażenie itp.
Jak wcześniej Ci napisałem....zapłacisz tyle samo. Ja w 740 (4,4) płacę nawet śmieszne 10,00zł mniej niż w 328 bo są w różnych ubezpieczalniach.Cytat:
Zamieszczone przez MiNos
Piszesz 900zł, więc raczej samo OC i wniskuje że masz mało zniżek.
Od siebie mogę dodać, że 728 napewno jest ekonomiczny, choćby z racji paliwa.
Myślę też, że trochę mniej komfortowy od swoich kolegów z większymi silnikami, z uwagi właśnie na silnik.
Osobiście polecał bym automatyczną skrzynię biegów.
Myślę, że dodatkowo wpływa na komfort jazdy.
Zakładasz przebieg 10 tyś. rocznie, nasuwa mi się spostrzeżenie, że zbytnio nie odczuł byś różnicy finansowej jezdząc np. 740, a nie 728.
Podsumowując jako że pisałeś że nie masz nic przeciwko większemu silnikowi czyli silnik nie stanowi podstawowego kryterium wyboru to poprostu szukaj najbardziej zadbanego auta. Będzie bardziej zadowolony jeśli kupisz w dobrym stanie 4.4 niż zajeżdzone 2.8 lub odwrotnie. Wtedy paliwo i ubezpieczenie to pół biedy bo co chwile będziesz musiał pakować kasę żeby auto naprawiać. A jak trafisz zadbany egzemplarz to tylko do baku i jazda ;)
Poczytaj zresztą troche forum to zobaczysz jak to jest :)
Patrzac na raport ze spalania dostepny na stronie http://www.autocentrum.pl/ w granicach normy pali wersja 735 (okolo 18l miasto) Czyli po zmianie na gaz daje rade ;) wersja powyżej 4l jak dla mnie będzie już zbyt wiele kosztowało. Niby na auto człowieka stać ale paliwo....
Myśle że tu wyniki są bardziej wiarygodne: http://forum.7er.pl/pozostale-raport...aport+spalanie ;)