Ty masz dopasowana ładnie z tego co pamiętam.
Wersja do druku
Ty masz dopasowana ładnie z tego co pamiętam.
no nie wygląda to żle na tyle bym założył to co kolega pokazał
Tylko do innych niż urzędowe policja lubi się przyczepić. Mnie zatrzymali już kilka razy, raz nawet jakieś 20zł mandatu wsadzili (Pan będzie zadowolony i moi przełożeni też).
20 zł mandatu to chyba dawno temu :)
Dostałem ciekawą informację od policji. Tablice USA, mogą być legalnie zamontowane tylko do aut pochodzących z USA czy Japoni, a nie mogą być stosowane jako tuning do aut zwykłych, za to grozi mandat.
W sumie nie pamiętam już, na którymś lokalnym spocie BMW podlasie tak mówili policjancji co przyjechali. Teraz mi temat wpadł tu na forum, to napisałem.
https://www.prawo.pl/akty/dz-u-2017-2355,18665966.html
Cytat:
jednorzędowe zmniejszone - do oznaczania pojazdów silnikowych posiadających zmniejszone wymiary miejsca konstrukcyjnie przeznaczonego do umieszczenia tablicy rejestracyjne
Cytat:
Organ rejestrujący może wydać dla pojazdu posiadającego zmniejszone wymiary miejsca konstrukcyjnie przeznaczonego do umieszczenia tablicy rejestracyjnej:
1) w przypadku czasowej rejestracji, o której mowa w art. 74 ust. 2 pkt 2 ustawy - tablice rejestracyjne tymczasowe,
2) w przypadku rejestracji - tablice rejestracyjne zwyczajne samochodowe jednorzędowe zmniejszone - o tym samym numerze rejestracyjnym.