a to inna bajka wogóle... w dodatu LPG nie ma racji bytu w Fokach.
Ale mi generalnie chodzi czy ktoś posiadał 4.0 i jakie miał z nim bolączki..?? bo kwestie różnicy mocy juz ustaliliśmy.
Wersja do druku
a to inna bajka wogóle... w dodatu LPG nie ma racji bytu w Fokach.
Ale mi generalnie chodzi czy ktoś posiadał 4.0 i jakie miał z nim bolączki..?? bo kwestie różnicy mocy juz ustaliliśmy.
Mi osobiście ropniak do 7er nie podchodzi... poza tym taki doskonały to on też nie jest, a m54 w e65 to nogami bedzie trzeba odpychać - ale to tylko moje zdanie
Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
730i to kompromis, ale jeśli nie potrzebujesz wiecznie zap...dzielać to mocy ma w sam raz, a przynajmniej silnik będzie tani w eksploatacji. Ale jeśli "ma być ogień z rury" to bierz 750i.
Ja miałem 750 z lpg prawie 2 lata, zrobiłem jakieś 27000 km i nic się nie działo.
760i!!! :P
740i i 750i to niemal te same silniki. Identyczny rozrząd ze sterowaniem, identyczna "rurka", przepustnica i wiele innych rzeczy. Niech Ci posiadacze 750-tek opowiedzą o swoich przygodach i będziesz miał mniej więcej zarys jak to wygląda w przypadku 740i.
Moim skromnym zdaniem, różnica będzie niewielka między oboma silnikami. Miałem okazję jeździć 740i i bardzo dobrze radzi sobie z masą auta.
W 740i oszczędzisz natomiast na filtrach, bo jest tylko jeden.
Ja użytkuję 750i od 2013 r i powiem tak silnik jak i auto nie przysporzyło mi żadnych problemów. Owszem uszczelniałem kapy zaworowe jak i słynną uszczelkę pod podstawą alternatora. Ale akurat te uszczelki jak i słynne rury mają wszystkie V. Miałem tez 745i i niech mi nikt nie mówi że różnicy nie czuł jak jeździł bo to bzdura bo i moment lepszy jak i ponad 30 kucy więcej a to daje różnicę.
No właśnie takie informacje juz cos mowia..
Natomiast 750 w dobrym (przynajmniej zeby na poczatku nie dokładać) jest ciezko znaleźć...
Wiec kompromisem dla mnie sadze było by fajne wyposażenie auta a silnik zeby był sprawny itd.
Wiesz ja już jeżdżę moją od 2013 r czasem mnie korci by zmienić mam bogato wyposażoną tylko tanio nie oddam :)