W takim razie będę próbował go znaleźć, jeśli u mnie tez występuje to kupię nowy i wymienię. Póki co dzięki wielkie za pomoc. Będę informował o postępach. Pozdrawiam
Wysłane z mojego SM-G928F przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Dzisiaj dostałem się do termostatu ASB, niestety kolego zjawax jest inny od tego który mi wysłałeś. Rozebrałem i wyczyściłem termostac co zamontowany jest u mnie i auto zaczęło sie nagrzewać więc całe zamieszanie było ewidentnie przez to. Jak widać patent z zaciskaniem węża nie zawsze zdaje egzamin. Niestety połamane były plastikowe trzpienie trzymające sprężyny i obawiam się ze efekt będzie chwilowy. Z tego co się orientowałem takiego termostatu raczej nie dostanę więc w grę wchodzi albo wymiana chłodbiczki ASB albo założenie termostatu na wężu jak to zrobił kolega lukassolski. Kolego lukassolski czy mógłbyś napisać jaki termostat masz zamontowany u siebie na wężu i w jaki sposób go zamontowałeś?
Ja mam behr th580 ale moze byc także
TOPRAN 112 949
FEBI BILSTEIN 38713
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...c3216d9131.jpg
Na termostacie jest strzałka i trzeba założyć skierowany do góry. Ja rozciąłem ten waż przy samym wymienniku (zostawiłem tylko miejsce na opaskę ) obcięłam kawałem zeby długość sie zgadzała. Trzeba sie troche pomęczyć ale da sie go wcisnąć, dwie opaski zaciskowe i tyle. Całkowity koszt 70zl.
Jeszcze nie założyłem, ale mam już kupiony i czeka do weekendu. Zamawiałem z allegro i koszt to niecałe 70 zł z wysyłką. Modele termostatów masz podane wyżej przez kolegę @lukassolski. Ja zamówiłem Behr, z opisu wynika ze jest to termostat od skrzyni DSG z Audi.
@lukassolski wyjąłeś wnętrzności oryginalnego termostatu ASB czy tylko wstawiłeś ten dodatkowy?
Dokladnie jest to termostat do audi z ta sama skrzynia nawet z tego co sie orietuje. Ja u siebie zostawilem wnetrznosci oryginalnego bo i tak jest zablokowany w pozycji otwartej jakby jakims cudem zaczal dzialac to i tak nic nie szkodzi bo obydwa maja taka sama temperature otwarcia wiec takie jakby podwojne zabezpieczenie. Kiedys moze jak bede mial dostep do podnosnika to je wywale.
Super dzięki za szybkie odpowiedzi
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie o dziwo po ostatnim czyszczeniu jakoś jeszcze działa ale nie jest w 100% dobrze bo temperatura za spore wahania. Czasami grzeje ładnie do 89 a czasami ledwo 80 złapie. Na szczęście jest lepiej niż było. Ja u siebie też raczej środek zostawię bo większego sensu nie widzę żeby się bawić w wyciaganie tego. Po złożeniu wszystko dam znać jakie efekty. Dzięki za pomoc :)