Moim zdaniem przeciążysz driver od silnikczków krokowych, nie mostkuj. W E38 często gniły wiązki pod prawym błotnikiem. Jak już nie chce Ci się szukać, to ostatecznie pociągnij 4 przewody do LCM.
Wersja do druku
Moim zdaniem przeciążysz driver od silnikczków krokowych, nie mostkuj. W E38 często gniły wiązki pod prawym błotnikiem. Jak już nie chce Ci się szukać, to ostatecznie pociągnij 4 przewody do LCM.
a czy ta wtyczka nie jest czasem od czujnika alarmu zamknięcia maski? często jest wypinana jak padnie czujnik żeby alarm nie wył po zamknięciu auta i uzbrojeniu. Łatwo to sprawdzić wystarczy looknąć czy jest czujnik a jak jest to czy ma wpiętą wtyczkę, jak nie ma to czy ta wtyczka przypadkiem nie pasuje:-)
I powiem ci kolego że chyba rozbiorów bank! Auto mam u gazowników obecnie więc sprawdzę jak odbiore. Natomiast czujnik jest napewno ale czy po malowaniu fury go podłączyli to już inna bajka !!
ta wtyczka to bankowo od czujnika otwarcia maski, mam to samo i alarmu nie mam - sprawdzałem u siebie w WDS i potwierdziło się u mnie włącznie z kolorami przewodów.
znalezione ! to wtyczka tak jak koledzy mówili od tego czujnika. swoja droga jak w WDS sprawdzac kolory kabli ? bo tego nigdzie nie widze :(
został problem xenonu, czy myslicie ze mostkowanie lamp ( silniczków) to zły pomysl bo dostac sie do LWR to mega duzo roboty w porównaniu do mostak z lampy do lampy
na początku WDS po wybraniu auta masz legendy, masz opis kolorów, później przy opisach wtyczek czy schematów masz podane kody kolorów, przekroje itd.
a powiedz mi jakiego wds uzywasz bo ja tego :
http://www.bmw-planet.net/diagrams/r...8new/index.htm
i za cholere nie moge tam namierzyc kolorow itp
no i masz na 1 stronie:
Operation and Navigation
â˘Clicking on + Symbol opens the navigation tree.
â˘Clicking on â Symbol closes the navigation tree.
â˘Clicking on the lower left New button
closes the navigation tree completely.
Searching
â˘Enter a search term in the lower left textfield.
â˘Click on the Search button.
â˘The navigation tree will open at the position where the term is to be found.
Important functions:
â˘Zoom and move wiring diagrams with the mouse
â˘Hotspots in Wiring Diagrams
â˘Symbols in the Navigation Tree
â˘Enlarge the display section
â˘Wiring Diagram Symbols and Wire Colors
klikasz
Wiring Diagram Symbols and Wire Colors
to to widze :D natomiast wchodze we WTYCZKI ( np x145) i tam nie iwdze kolorów :D