-
Mam ten sam problem co Ty. Zawieszenie wymienione, wyżej opisana tuleja tez łącznie z ramieniem (6). Wieloklin też ok bo ten łącznik też nowy (1). Wydaje mi się że to luz na przekładni.
-
Ostatnio trochę mnie kosztowała, więc na razie temat odpuszczam. Myślę, że za miesiąc powinno mi się udać podjechać do serwisu. Dam znać na pewno jakie postępy.
-
-
ja również mam takie dziwne kolebanie delikatne na niektórych nierównościach a w szczególności jak jest pofalowana jezdnia z kostki z wieloma nierównościami. mam wszystko co możliwe w zawieszeniu zrobione i również przekładnia była robiona, EDC mam regenerowane może z pół roku temu maks, sprężyny eibach nowe, wszystkie drążki tuleje i inne takie też porobione a kolebanie jak było tak jest nadal...
-
Cześć i jak doszliście do tego co wam powoduje stuki puki ;D? Czytając temat dodam że nikt nie napisał o tarczach hamulcowych które też mogą przecież powodować jakieś tam wibracje, źle wyważonych kołach, a może tak jak w moim przypadku pierścienie centrujące były przyczyną drgań na kierownicy, przypomnę że otwór centrujący w e38 ma wymiar 72,6 mm , tylko e39 ma chyba 74,1 mm. A tak przy okazji dużo pracy jest z wyjęciem maglownicy? Pozdrawiam ;)
-
Skoro już kolega odkopał to jest dość kompleksowy artykuł na temat drżączki na kierownicy:
http://www.meeknet.co.uk/e38/E38_Shimmy.htm
-
-
Co do wycieku z Nivo zobacz w jakim masz stanie przewody idące do tyłu auta z lewej strony idą pod osłoną plastikową. Najsłabsze miejsce po latach jest w okolicach gdzie przewody wchodzą w tylne nadkole i drugi newralgiczny punkt jest przy zaworze od wysokości zawieszenia koło wnęki koła zapasowego. Sprawdź to bo ciśnienie w tym wkładzie jest bardzo duże, jeśli dojdzie do wycieku jesteś uziemiony z jazdy w 3 sekundy bo cały płyn ci wyrzuci. Jeśli będziesz chciał wymienić te przewody to czeka cię zrzucenie układu wydechowego więc najazdy z przodu i kobyłki z tyłu potrzebne by to zrobić. Ale można to samemu ogarnąć.
-
Cześć, cieknie mi właśnie blisko wnęki koła zapasowego. Ten wyciek jest niewielki (w garażu widoczne ślady + dolewka płynu co jakiś czas (ok 20ml na miesiąc). Czy taką nieszczelnością mam się martwić?
-
a czujesz te stuki na pedale hamulca?