-
Obawiam się że klapy mieszające są powyłamywane tzn. mechatronika pracuje a klapa stoi w miejscu. pęknięty plastik wokół cięgna napędowego. Przerabiałem ten temat w e32 klapy na środku mniej więcej na środku były tak tłuste od plaku że się posklejały i popękały plastyki na ośce napędowej. Brak regulacji temperatury lewo i prawo, wymieniałem klientowi całą nagrzewnice.
-
Obawiam się że klapy mieszające są powyłamywane tzn. mechatronika pracuje a klapa stoi w miejscu. pęknięty plastik wokół cięgna napędowego. Przerabiałem ten temat w e32 klapy na środku mniej więcej na środku były tak tłuste od plaku że się posklejały i popękały plastyki na ośce napędowej. Brak regulacji temperatury lewo i prawo, wymieniałem klientowi całą nagrzewnice.
-
Sorki za drugi post. Możesz jeszcze zrobić tak wymontuj te silniczki po bokach grubym płaskim śrubokrętem ruszać klapkami i słuchać czy występuje takie puk.
-
Jeszcze dodam że demontaż deski w e38 to pikuś w porównaniu z e32 tam to dopiero jest sztuka
-
Przerabiałem ostatnio demontaż deski w e38 oraz wymianę silniczków. Pamiętaj przy ewentualnym zakupie że te po prawej nie pasują na lewą stronę i odwrotnie.
-
Witam. Nagrzewnica przepłukania i drożna. Leci gorące powietrze, ale tylko jak palcem przytrzymam dźwigienkę. Po zamontowaniu silniczka, wygląda to tak jakby nie przestawiał jej w pozycje max ciepłe. Na zimne jest ok, domyka do końca. Ręcznie słychać jak klapa domyka w dół i w górę. I tu moje pytanie silniczek, czy klimatronik? Jeżeli pamiętam, to kiedyś w inpie live data pokazywało, że lewa klapa 78%, ale nie jestem pewien. Może ktoś coś doradzi.
Pozdrawiam Robert.
-
W inpie jest możliwość sprawdzenia klapek silniczków w trybie live data.
-
U mnie na 99% uszkodzony panel. Sytuacja wygląda tak, że w momencie gdy odpalę zimny silnik i się nagrzeje a na panelu jest na obu strefach ustawione np. 24 stopnie to grzeje tylko strona pasażera ale jak tylko zmienię temperaturę strefy kierowcy na 32 stopnie to grzeje tak, że można się skichać. Później wystarczy tylko zmienić z 32 stopni na 24 i grzeje ale mniej. Pierdzieli się tylko w tym pierwszym momencie w którym wystarczy machnąć max temp i zmniejszyć. Wg mnie to panel.
-
Jedyny błąd jaki się pojawia to:
49 unused 0x31