Na początek rozbierz i wyczyść lampy. Efekt po wyczyszczeniu potrafi zaskoczyć.Cytat:
Zamieszczone przez buracky
Wersja do druku
Na początek rozbierz i wyczyść lampy. Efekt po wyczyszczeniu potrafi zaskoczyć.Cytat:
W przeciwieństwie do zwykłej żarówki, palnik xenon'owy, wogóle się nie nagrzewa bez względu na barwę światła mierzoną w Kelvinach.Cytat:
Spokojnie możesz zastosować 4300K jak i 12000K (co kto lubi :cool: ) w USA widziałem gdzieś nawet 14000K czy 15000K (chyba że ktoś pomylił się w opisie) ;)
Oj tak :) ja przed czyszczeniem myślałem, że mam klosze delikatnie przydymiane :D a były brudne :) w dodatku po wyczyszczeniu soczewki, (delikatnie wacikiem, wiecie znajdziecie w łazience na półce żony :D) efekt jest niesamowityCytat:
Zamieszczone przez sylwekk
Klosze mam wyczyszczone już jakiś miesiąc temu - faktycznie zaskoczenie pełne! W moim A6 H4 daje lepsze światło :(
To fakt :D Znam to z autopsji ;)Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
U mnie podobnie przed autem jest ciemniej (oryg. xenon 4300),rozbierałem jak koledzy wspomnieli,troche były odbłyśniki brudne ale są też wypalone.Cytat:
A właśnie że też się nagrzewa,tylko nie tak ja zwykły żarnik.Cytat:
Zamieszczone przez busaart
Może i się nie pomylił tylko przy barwie 15000k zblizonej już do niebieskości "koguta" policyjnego to chyba jazda na zwykłych postojówkach daje więcej widoczności ;)Cytat:
Zamieszczone przez busaart
a przy barwach powyzej 12000K to juz fiolet nie wchodzi? kogut niebieski to raczej 8000K :P
Chodziło mi o kwestie ciemniejszego świecenia,bo faktem że to już bardziej fiolet.Cytat:
Zamieszczone przez maniakowy
chcialem odgrzac temat. dzisiaj wrocilem z dlugiej trasy - nocnej i myslalem, ze bede szedl przed beema zeby jej iswietlic droge :/ klosze wyczyszczone, w srodku nie widac zadnego zniszczonego odblysnika, xenon swieci prawidlowo, swiatla ustawione a na asfalcie lekka luna po bokach trawe widac zastanawiam sie czy nie wymienic xenona na zwykle lampy gdzie mam szukac jeszcze przyczyn slabego oswitlenia ?
w ustawieniach świateł (mimo wszystko)! Jak zaświecisz drogowe to gdzie świecą?