Dzienx ;)
A czy ktoś miał sytuacje ,że po tym komunikacie niemógł odpalić auta????
Dodam jeszcze że już tego komunikatu niewyświetla ,a auta i tak niemogę odpalić :?
Wersja do druku
Dzienx ;)
A czy ktoś miał sytuacje ,że po tym komunikacie niemógł odpalić auta????
Dodam jeszcze że już tego komunikatu niewyświetla ,a auta i tak niemogę odpalić :?
Witaj.
Ja u kolegi miałem taką sytuację - przyjechał do mnie autem, zaczęliśmy coś grzebać przez kilka godzin (przy włączonym oświetleniu w środku), później chciał jechać, przekręca kluczyk i najpierw wyskoczyło 'getribe not program', a chwile później okazało się, że nie może odpalić auta. Problemem okazał się padnięty akumulator, który nie trzymał dobrze napięcia ;) Przełożyliśmy akumulator i błąd zniknął, a auto od razu odpaliło. Było to E38 740 z 94 roku.
.....rocznik i model jak u mnie -sprawdze akumulator-może akurat to jego wina,co najciekawsze błędu niewyświetla ,a auta i tak niemogę odpalić -to mnie bardzo dziwi,jeżeli nic się nieuda wymodzić to chyba tylko pozostanie podpięcie pod kompa :sad:Cytat:
Zamieszczone przez lukasz740
E38 jest mocno rozbudowane po d względem elektroniki. Jeśli mamy padającą baterię, która przy obciążeniu nie daje tyle co powinna mocy to duża część sterowników w aucie potrafi załapać błędy, które nie koniecznie są prawdziwe ( nie odzwierciedlają uszkodzenia danego elementu w pojeżdzie). Dlatego też warto zadbać o stan i naładowanie naszych akumulatorów w autach, gdyż często spadki zasilania prowadzą do powstawania kłopotów z poprawnością funkcjonowania elektroniki.
Mam ten sam problem przy ostrym ruszaniu z 1 badz 2 skrzynia przechodzi w tryb awaryjny bylem na kompie pokasowali wszystkie bledy. Nadal ten sam problem wiec sprawdzili mi palete sterujaca, sterownik skrzyni wszystko ok, wiec zostalo jeszcze jedno, malo oleju w skrzyni.
Jak wymienie olej to odrazu dam znac czy wszystko wrocilo do normy bo o konczacej sie skrzyni nawet nie chce myslec.
przemo9999 - a jaki błąd pokazał EGS? - u mnie pokazał motor speed sensor - skrzynia niestety klęknęła.
Witam, ja od 3 lat mam caly czas komunikat Getriebenotprogramm. Ale biegi chodza elegancko, bez szarpniec. Olej wymieniany, aku nowy, sonda wymieniona - i nadal ten komunikat. Podlaczylem pod kompa i nie mogli ani wykasowac ani znalezc przyczyny.
Zaznaczam tylko ze komunikat wyskakuje mi nie jak wrzucam bieg tylko jak wcisne pedal hamulca. Jakies zwarcie ?
U mnie szarpie przy zmianie - i jak mocno szarpnie to skrzynia przełącza się w tryb awaryjny.
U mnie był inny bład ale dokladnie nie pamietam. Szarpania przy zmianie biegow nie ma tylko jak mocniej przydusze z jedynki badz 2 to wtedy szarpnie i przelaczy sie w tryb awaryjny nastepne biegi to bezproblemu mozna dawaj kick down.Cytat:
Zamieszczone przez grześ73
Odłądzyłem przepływke , zamieniłem akumulator-niestety nie da rady odpalić-wszystko okaże się jutro pod kompem :|Cytat:
Zamieszczone przez komando