0,35 na cieplym ustawiasz
Wersja do druku
0,35 na cieplym ustawiasz
Faktycznie,coś mi się kojarzyło z tym luzem 0,35 ale to jest dla ciepłego silnika. Wybaczcie :bounce: E32 miałem 14lat temu wiec czuje sie usprawiedliwiony
przeglądnij jeszcze to http://www.bmw-klub-lodz.pl/forum/in...?topic=20546.0
Jak ustawiałem ciasne 0.30 na zimnym to jakby brzydko pracował zimny na jałowych. Jak ustawiłem 0.30 takie luźne, ale 0.35 nie wchodziło to miód malina silnik chodzi.
tak jak myslalem po zdjeciu glowicy 6 tlok ma delikatny luz co swiadczy ze sworzen tloka do wymiany dlatego tak pukalo mam tylko pytanie czy po wyjeciu korbowodu moge pozniej skrecic na starej panewce i z jakim momentem ? bo panewki sprawdzalem luzow nie mają
heh moze mi nie uwiezycie ale strzelic takiego babola w silniku nie ma zadnych luzow na tlokach szarpalem i obracalem walem z 10 razy minimum , niedawno zmienialem lancuch rozrzadu ii kolo pasowe bylo niedokrecone sruby reka odkrecalem dlatego tak stukalo i gubilo zaplon dlatego odglosy promieniowaly w silnik masakra :/
Ja bym się nie przyznał :bump2:
Mimo wszystko z dwojga złego lepsze to niż sworzeń tłoka. To chyba był ostatni moment ? Co?
dokladnie po poluzowaniu paska klinowego kolo mialo wyrazny luz dlatego przy pracy silnika takie odglosy obcierania i stuki ,teraz tylko klej do gwintu dokrecic nowe uszczelki,olej posprawdzac wszystko i poskrecac
i pamietajcie dokrecajcie dobrze sruby :welcoming:
Jak się już przyznajemy do baboli to kiedyś zgubiłem nakrętkę od koła pasowego i tak trochę pojeździłem :) Ale nic się nie stało na moje szczęście.
Mnie kiedyś koło wyprzedziło tylne ...ale to było dawno :)