Zrobiłem tak jak napisałem wcześniej i weszło około 600 ml oleju ... skrzynka dalej świszczy ale tym razem już dużo ciszej ... Myśle że jeszcze troszke tam wejdzie ... Więc jutro pojade na zimnym i powtórze czynność aż bedzie wszystko OK
Pozdrawiam
Wersja do druku
Zrobiłem tak jak napisałem wcześniej i weszło około 600 ml oleju ... skrzynka dalej świszczy ale tym razem już dużo ciszej ... Myśle że jeszcze troszke tam wejdzie ... Więc jutro pojade na zimnym i powtórze czynność aż bedzie wszystko OK
Pozdrawiam
czyli po prostu olej do skrzyni się wręcz udeptuje ;]
Wczoraj byłem spróbować dolać oleju do skrzyni ... wjechałem na kanał ... dałem na D odkrecam korek ... a tu pod lekkim ciśnieniem olej wywalił ... niefortunnie spadł mi korek i cały nadmiar oleju wyjeciał na kafle, po czym kilka razy silnik mi zgasł ... co się wcześniej nie zdarzało :| ... Cały czas myślałem że mam niedobór oleju nawet ostatnio na zimnym dolałem prawie litr .. teraz mi ten litr niefortunnie wypłynął :/ Dodam, że olej był ciepły więc moje pytanie brzmi : ... czy stało się tak dlatego, że olej pod wpływem temperatury zmienia swoją objętość czy po prostu było go w skrzyni zbyt dużo ?? Dodam że skrzynia jak świszczała tak świszczy ... podejrzewam, że będe musiał odstawić autko na podnośnik ... poczekać aż całkowicie ostygnie i dopiero wtedy sprobować dolać, tylko za bardzo nie mam gdzie :/ ... Skrzynia świszczy tylko wtedy kiedy jest zimna i w związku z tym długo trzyma na 1 biegu, więc czy jest możliwość jak będe jeździł autkiem , że coś się może stać ? Wole dmuchać na zimne i nie mieć później kosztów dodatkowych ...
WitajCytat:
Zamieszczone przez MastaKleszcz
Jeśli olej jest ciepły to zwiększa swoją objętość . Dolewaj na całkowicie zimnej skrzyni , następnie jeśli skrzynia jest zimna to wydaje mi się że to normalne że trochę więcej ciągnie na 1 , ale nie mam pojęcia czy coś może się z nią stać .
Pozdrawiam i powodzenia .