Mam manuala.
Wersja do druku
Mam manuala.
sprawdz przewód elastyczny od siłownika pedału sprzęgła .
Taki gumowy .
Ja miałem tak że czasm był mocny czasem słaby , ale i sprzęgło nie do konca chodziło jak powinno... Okazało się że jest stary i pod wpływem ciśnienia zaczyna się rozszerzać więc traci ciśnienie , nie trzyma.
Sprawdz to na początek zanim zawias wymienisz ;p ( oczwiście płyn hamulcowy to pierwszy krok wymiana albo sprawdzenie :)
Zawias zmieniłem już dwa lata temu :P Wcześniej tarcze i klocki bo miały bicie takie, że deska rozdzielcza odpadłaby wkońcu przy hamowaniu. Nie mam już tego problemu z hamowaniem "pulsacyjnym". Chciałem tylko napisać w temacie co u siebie zrobiłem skoro problem zniknął. Może akurat nakieruje na coś sensownego. Jeszcze "supersport" opony linglong wywaliłem i założyłem kumho oprócz zmiany zawieszenia, hamulców i płynu hamulcowego.
Witam ponownie.
Po wymianie gum drążka stabilizatora, oraz tulei wahaczy górnych jest prawie idealnie. Do 100km/h przy hamowaniu nie trzęsie ale z 160 czuć jeszcze wibracje. Lewy Dolny wahacz nie był przeze mnie wymieniany bo nie ma luzu na gałce ale w porównaniu z prawym (stosunkowo nowym) jego tuleja jest bardzo miękka (wyrobiona). Wahacze dolne mam aluminiowe. Zastanawiam się czy uda mi się wymienić samą tuleje (obawa że alu pęknie) czy może kupić cały wahacz ??
Pozdrawiam Krzysiek
Spokojnie na prasie wymienisz same tuleje. 5 minut roboty.